10 koffietafelboeken om mee uit te pakken

Je bent wat je leest, nietwaar? Met deze selectie koffietafelboeken steel je het hart van de meest kritische ziel.

© Jonathan Percy

Situatieschets: er komt nieuw volk over de vloer dat makkelijk de weg naar je persoonlijke boekencollectie vindt, en jij maar hopen dat je je meest beschamende boeken diep hebt weggestoken. Actief Wonen kent daar een passende remedie voor: stal je meest bewonderenswaardige boekencollectie uit op een uitnodigende koffietafel. Wij geven je alvast enkele blikvangers van boeken mee… 

1/10

‘Stoned’ (Thijs Demeulemeester), Lannoo, 49,99 euro

Krijg je maar niet genoeg van marmer en natuursteen? Dan zullen de 256 pagina’s gevuld met de meest verfijnde marmerprojecten je absoluut bekoren.

SHOP IT
2/10

‘In the rough’ (Irene Schampaert & Iris De Feijter), Lannoo, 39,99 euro

Liever ruw? Deze ongepolijste interieurs ademen poëzie, warmte en sfeer. Het boek brengt ook een ode aan de ambacht van metaal, hout en keramiek. Een must-read.

SHOP IT
3/10

‘The Kinfolk Home’ (Nathan Williams), Bol, 25,99 euro

Slow living, wat is dat? Net zoals je een slow coffee bereidt door minzaam te wachten op het perfecte resultaat, wil dit boek je bijbrengen hoe je rustig de tijd neemt voor de creatie van een bewuster, mooier huis.

SHOP IT
4/10

‘Goodbye Things’ (Fumio Sasaki), Bol, 19,11 euro

“You do you” moet Fumio Sasaki gedacht hebben, toen hij aan een boek begon waarin hij pleit voor een minimalistisch leven. De Japanner spoort je aan om vaarwel te zeggen tegen alle zaken die je niet noodzakelijk nodig hebt in je leven, om een nieuwe dimensie van vrijheid te ontdekken.

SHOP IT
5/10

‘Erotique Chic’ (Thijs Demeulemeester, Athos Burez, Louise Mertens), Lannoo, 45 euro

Van James Bond tot Serge Gainsbourg, maar dan interieurgewijs: dit boek toont je een heleboel verleidelijke, glamoureuze interieurs.

SHOP IT
6/10

‘Sumo’ (Helmut Newton), Taschen, 100 euro

Als je eindeloos kan staren naar zwart-wit foto’s, dan is dit boek gegarandeerd een must-have. De bekende fotograaf Helmut Netwon bundelde in Sumo zijn licht erotische meesterwerken en wat knappe gezichten van bekende mensen.

SHOP IT
7/10

‘Humans of new York’ (Brandon Stanton), Standaard Boekhandel, 28,95 euro

Wat begon als een fotoblog en interessante toevoer van verhalen uit het leven gegrepen op Facebook, mondde uit in een hardcover boek van de mooiste beelden van mensen uit New York en hun pakkende verhaal.

SHOP IT
8/10

‘Belgique excentrique’ (Thijs Demeulemeester en Diane Hendrikx), Luster, 39,95 euro

Aan maximalisme geen tekort in dit boek, dat de meest excentrieke Belgische interieurs tentoonstelt. Verwacht je aan een bonte mix van kleuren, stoffen en een portie smaakvolle kitsch.

SHOP IT
9/10

‘Wonderplants’ (Irene Schampaert en Judith Baehner), Bol, 34,99 euro

Een interieur is pas compleet met een juiste plantenaanvulling. Deze praktische handleiding gidst je door het abc van het groen in huis.

SHOP IT
10/10

‘Fullmoon’ (Darren Almond), Taschen, 50 euro

Verlies jezelf in meer dan 260 feeërieke beelden van maanverlichte landschappen, geschoten door fotograaf Darren Almond.

SHOP IT

Lees ook:

3 redenen om dit najaar het fotomuseum in Charleroi te bezoeken

Spiritueel IKEA: ga op zoek naar je innerlijke zelf met de nieuwe collectie

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.