100 kunstwerken aan je muur met Samsung

Samsung 's nieuwste flatscreen The Frame is tegelijk TV en interactief kunstwerk

Ben je op zoek naar een tv die niet opvalt tussen de foto’s en schilderijen aan je muur? Dan is The Frame van Samsung iets voor jou. Hierdoor valt het scherm nauwelijks op tussen de accessoires en kunstobjecten die aan je muur hangen. Als je voor het eerst de kamer binnenloopt, heb je waarschijnlijk niet direct door dat er een flatscreen aan de muur hangt. Door het platte ontwerp en de stijlvolle omlijsting heeft deze televisie het uiterlijk van een schilderij.


Op het moment dat je geen tv kijkt, toont het scherm een foto of schilderij naar keuze. Je hebt de keuze uit meer dan 100 verschillende kunstwerken binnen 10 verschillende categorieën. Denk aan landschappen, architectuur of dieren. Kijk je liever naar je eigen foto’s? Sluit dan een usb stick aan, zodat de tv de opgeslagen afbeelding weergeeft. Maar wil je het nog exclusiever, nog cultureler dan breng je gewoon enkele topmusea jouw huiskamer binnen. Want voor een luttele 5 euro per maand krijg je een on line-menu met een myriade aan ‘virtuele reproducties’ van wereldberoemde kunstwerken.

Samsung FRAME-3

Het is verbluffend hoe fotowerk op het scherm de indruk van geschilderde materie of drukwerk wekt. Want The Frame heeft een ingebouwde sensor die de schermhelderheid naar de omgeving aanpast. Door de realistische verlichting lijkt de getoonde afbeelding niet op een digitaal plaatje, maar op een echt schilderij of portret. Bij valavond neemt zijn lichtsterkte automatisch toe om weer bij een realistische beeldweergave te blijven. En zodra de sensor geen beweging in de kamer detecteert, dooft het apparaat volledig uit naar zwart. Hiermee voorkom je onnodig energieverbruik.

The Frame wordt geleverd in combinatie met een zwarte, witte of houtkleurige lijst. Hierdoor krijgt het platte ontwerp het uiterlijk van een schilderij. Je kan zelfs achteraf lijsten in de resterende kleuren bijbestellen. Met de ‘No Gap’ muurbeugel hang je de flatscreen strak tegen de muur. Net als bij een echte lijst ontstaat er geen gapende ruimte tussen toestel en de wand.

Samsung geeft toe dat The Frame qua ‘pixelpracht’ niet het beste uit hun gamma is. Hiermee positioneert de flatscreen zich eerder als uniek lifestyle accessoire dan als ‘beste scherm’. Ondanks dat de tv geen QLED technologie heeft, geeft hij scherpe 4K en HDR beelden moeiteloos weer. Samsung brengt de tv uit als 43, 55 en 65 inch model.

samsung-BANNER2

Samsung FRAME-6