#Ideeën#In de keuken

5 keukenhulpjes en recepten met handleiding

Ontbijt op bed voor je geliefde of etentje met je vrienden gepland? Met deze toestellen zal je missie zeker slagen!
Geplaatst op  
5 keukenhulpjes en recepten met handleiding ©

Huishoudtoestellen in de keuken, we kunnen ze niet meer missen. Ze maken het werk makkelijker en worden steeds efficiënter. Ze zien er allang niet meer saai uit en ze helpen je om ingewikkelde recepten weer makkelijk te maken. We testten 5 nieuwe toestellen die je instant van hun kunstjes overtuigen.

1. Espressomachine in retrostijl

Hoe werkt het?

Of je nu een koffiepurist bent of een barista, de espressomachine van Smeg is er voor iedereen. Zowel liefhebbers van gemalen koffie als espressopads komen aan hun trekken. De machine warmt snel op en kan tegelijk, voor wie haastig is, twee kopjes bereiden. Met een stoompijpje doe je melk schuimen voor een heerlijke cappuccino.

 

Espressotaart met chocolade

Bereid het gesuikerde zanddeeg. Doe 150 g zachte boter, 250 g bloem, 100 g griessuiker, 1 mespuntje zout en een half zakje vanillesuiker in een kom en meng goed. Voeg daarna een ei toe en kneed tot een bol. Wikkel het deeg in plasticfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit met een deegrol en leg het in een taartvorm. Laat 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170 °C. Voor de chocoladeganache met espresso verwarm je 220 g vloeibare room en 1 espresso met 12 g rietsuiker op 75 °C. Giet de room over 150 g pure chocolade en 75 g melkchocolade. Wacht 10 minuten en begin dan te mengen. Als de ganache een temperatuur heeft van 35 °C, voeg je de boter toe en meng je alles. Verdeel over de bodem van de taart en laat afkoelen op kamertemperatuur.

 

2. Keukenrobot voor alle werk

Hoe werkt het?

De nieuwe ‘Kenwood Cooking Chef Gourmet’ is de pro van het gebak én onze nieuwe keukenknecht. Dankzij de inductietechniek kan deze multifunctionele robot opwarmen tot 180° C. De talrijke accessoires, zoals blender en snijder, maken hem extra polyvalent. Een echte duivel-doet-al voor wie nog heel wat toestellen mist in de keuken.

Opgerolde brioche met aardbeien

Meng voor het briochedeeg 500 g bloem, 2,5 koffielepels gedroogde gist, 60 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 koffielepel zout in de kom van de robot. Voeg 3 eierdooiers toe en 1 volledig ei en meng met een matige snelheid met de K-klopper om alles tot een geheel te mixen en een bol deeg te vormen. Vervang de klopper door de deeghaak en voeg geleidelijk aan 80 g boter op kamertemperatuur toe. Kneed 6 tot 8 minuten. Het deeg moet glad en zacht glanzend zijn. Laat het 1,5 uur rijzen. Wrijf een rechthoekige bakvorm in met boter en bloem. Breng bloem aan op je werkblad en rol het deeg voorzichtig uit tot een rechthoek van 35 op 50 cm. Smeer zelfgemaakte aardbeienjam over de volledige rechthoek en rol op. Met een groot, scherp mes snij je de rol in 12 schijfjes. Plaats de stukken in de vorm en laat nog 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180° C. Borstel voorzichtig losgeklopt eiwit op de bovenkant en laat 25 minuten bakken. Serveer met glazuur (meng 1 kop poedersuiker met 2 eetlepels melk en vanille-extract) en verse aardbeien.

 

3. Multifunctionele staafmixer met poppy look

Hoe werkt het?

De staafmixer ‘Bamix Colorline’ is een goed compromis om snel en makkelijk te koken met maar één toestel. Het apparaat is makkelijk op te bergen, heeft verschillende opzetstukken en een mengkom. Je kan er bijna alle voedingswaren mee mengen, hakken en snijden. De verschillende onderdelen zijn van roestvrij staal en er dus geen geurtjes hangen na de afwas. Bijzonder zijn de originele kleuren.

Avocadopesto

Doe 2 avocado’s, het sap van 1 citroen, 1 knoflookteentje, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels pijnboompitten, zwarte peper, zout en een handvol basilicum in een mengkom. Meng alles tot je een gladde saus hebt. Kook 300 g tagliatelle en gebruik het kooksap van het deeg om de pesto aan te lengen indien nodig. Meng de pasta met de saus. Dien op met in tweeën gesneden kerstomaatjes, verse basilicum en schilfers parmezaan.

 

4. Slow juicer voor extra vitaminen

Hoe werkt het?

De gloednieuwe ‘VitaExtract’ van Bosch perst zacht en traag roterend het sap uit fruit en groenten. Zo behoud je meer vitamines en voedingswaarden. De troef van dit toestel zijn de drie filters die je kunt aanpassen naargelang je recept. De fijnste filter voor groentesap, een iets grovere voor smoothies en een derde voor het maken van sorbets à la minute.

Pep jezelf op met een paars wortelsapje

Voor dit kleurrijke groentesapje plaats je de fijnste filter in het apparaat. Mix een tiental paarse biologische wortels (je kunt de schil eraan laten als je ze goed wast), 2 biologische appels in stukjes gesneden (met de schil eraan) en 2 cm verse, geschilde gember. Het sap zit boordevol smaak en vitamines. Serveer met of zonder ijs.

 

5. De gezonde friteuse

Hoe werkt het?

Grillen, bakken, roosteren en frituren: dat kan dit toestel allemaal, met behoud van smaak en weinig vet. De ‘Philips Airfryer XXL’ ziet er futuristisch uit en maakt gezonde maaltijden voor de hele familie met zijn vijf kookprogramma’s. Met deze machine kan je zonder schuldgevoel genieten van frietjes, kroketten en gebraden kip. Minder calorieën en even knapperig. Het toestel is gemakkelijk te reinigen: het ‘QuickClean’-mandje en verwijderbare grill kun je kwijt in de vaatwasmachine. Bye bye frietgeur in huis!

Knapperige frietjes van zoete aardappel

Schil 3 middelgrote zoete aardappelen en snij ze in frietjes van 7 mm dikte. Leg ze in een slakom. Voeg er 1 eetlepel olie aan toe en een 1/2 koffielepel paprikapoeder. Meng goed met de hand. Verwarm de ‘Airfryer’ voor op 160 °C. Leg de frietjes in het mandje. Verhoog de temperatuur naar 180 °C, zet de timer op 25 minuten en frituur de zoete aardappel. Serveer met een saus naar keuze.

 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.