5 X Xmas voor iedereen

5 kerstdecoraties voor 5 persoonlijkheden


Dennenboom…oh, dennenboom

Kerstmis1

Altijd mooi en tijdloos…Plafondhoge den met sober, zilveren ‘engelenhaar’ opgetooid. Respecteer zijn groen als een volwaardige kleur in je interieur. Kies je boom met zorg uit en ga voor de dennensoort ‘Nordman’. Wel duurder dan de klassieke spar, maar hij houdt zijn naalden heel lang en heeft een elegante blauwige glans.


Eco-kerst

noel-3

Geen vervuilende plasticboom, maar ook niet bijdragen tot kunstmatige dennenplantages? Ga dan voor een ‘ecologische kerstboom’ waarvoor je enkel wat snoeihout van dennen of sparren uit je tuin of die van een vriend gebruikt…Snoeigroen mooi als milieu-de-table!  Neem een snoeischaar ter hand en knip aan de onderkant wat korte takken weg. Makkelijk te schikken en weer op te ruimen eens de rust na de feesten weerkeert.


Knutsel-kerst

Kerstmis2

Handige knutselaar? Misschien heb je thuis wel een minimalistische eetkamerluster hangen…in een DIY-zaak vind je makkelijk papieren, kartonnen of plastic vormen van kerststerren en reuzenkerstballen. Plooi deze rond de gloeilampen van je luster. Pas op voor brandgevaar en hou afstand tussen gloeilamp en materiaal! Of decoreer enkel koude LED-lampen.


Karakter-kerst

Kerstmis4

Ben je  niet echt een handige Harry of alles behalve een ‘kerst-melancholisch’ type? Kies dan voor een minimalistische aanpak van het kerstgebeuren. Knip een dorre tak weg en zet hem vast met wat tuingrond in een oversized stenen vaas. Als je de tijd of de zin hebt, schilder je de tak wit met een restje muurverf uit je garage en hang er vervolgens witte lampjes in.


Spelletjes-kerst

Kerstmis3

Kids first…bij Kerstmis? Waarom niet een ‘pakjesboom’ opbouwen met de ingepakte kerstcadeutjes van de hele familie! Begin met de grootste exemplaren onderaan en bouw een piramidevorm op naar boven toe. Let op, plaats niks breekbaars bovenaan je boom natuurlijk.