#Agenda

‘Amsterdammer’ gastheer op Brussels Design Market

Brussels Design Market 2018 eert een iconisch Hollands design

Geplaatst op  
‘Amsterdammer’ gastheer op Brussels Design Market ©

‘Object van de Week’ : ‘Amsterdammer’, een kast met geschiedenis.

 ‘Amsterdammer’ is ontworpen door Aldo van den Nieuwelaar en werd vervaardigd door Pastoe in 1978. De heruitgevonden ‘bureaukast’ valt op door zijn rolluik dat, eens over zijn hoogstepunt gegleden, simpelweg door de zwaartekracht aan de achterzijde van de kast verdwijnt. Het luik van ‘Amsterdammer’ heeft trouwens geen handgreep. Door zijn ribbelstructuur grijp je hem vast waar jij wil. Zijn afgeronde bovenkant maakt hem onmiddellijk herkenbaar ! Brussels Design Market 2018 roept hem alvast uit tot ‘Object van de Week’!

Wist je dat…

  • ‘Amsterdammer’ heel wat prestigieuze prjzen in de wacht sleepte en dat hij te zien is in talloze permanente museumcollecties ? Dus design-icoon én superster tegelijk !
  • ‘Amsterdammer’ in 2018 zijn 40ste verjaardag viert ? Als eerbetoon plaatst Brussels Design Market deze ‘historische Nederlander’ in de spotlights als ‘Object van de Week’ !

 Brussels Design Market…Wat is dat ?

  • Met zijn 15 jaar ervaring, 8.000 vierkante meter aan exporuimte en meer dan 100 standhouders is BDM de grootste vintage- en designbeurs van Europa !
  • 2 dagen lang pakken een honderdtal exposanten letterlijk hun meubels en decoratie uit en pakken tegelijk uit met vintage voorwerpen uit de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80 komende uit België, Frankrijk, Nederlanden, Duitsland, Italië en nog veel verder. Dit alles in een oergezellige brocante-ambiance…

38007577136_6533740ed3_c

5 musts om BDM niet te missen !

  • Tik dat zeldzame object op de kop! : Brussels Design Market is dé gelegenheid bij uitstek om geweldige vintage-stukken op de kop te tikken en dat tegen interessante prijs! Amateur, professional of zelfs verzamelaar…Jullie vinden er allemaal dat zeldzaam voorwerp dat u al zo lang doet dromen.
  • Vintage is geen verkleedpartij!: Fans van mode, streetwear en retro ? Zoek eens de vintage-corner van Brussels Design Market Je tikt er naast kleding voor man, vrouw en kids ook juwelen en accessoires op de kop uit de gouden tijd, op de stands van 50 vintage-specialisten !
  • Make-over voor je interieur!: Zoveel verschillende stands uit zoveel verschillende culturen brengen vanzelfsprekend zovele stijlen mee. Scandinavisch meubilair, artisanale sierstukken in glas, aardewerk, textiel of riet en nog veel meer. Brussels Design Market is exotisch reizen in je woonkamer !
  • BDMis ook socializen ! : Als lekker tussendoortje een delikatesse van een food truck of ervaringen, tips en passies delen bij een gezellge tas koffie…Ook dat is Brussels Design Market.
  • BDM is iconisch design ! : Zoals gewoonlijk zet Brussels Design Market jaarlijks een ‘design classic’ in de spotlights. Dit jaar is dat niet anders. Een Hollands icoon uit het meubeldesign, de ‘Amsterdammer’ zal de show stelen als ‘Object van de week’ !

De eerstkomende editie van Brussels Design Market vindt plaats in Tour & Taxis (Sheds 3 et 4) in Brussel en dat 2 dagen lang :

Zaterdag 10 maart 2018 – PREVIEW

12u00 – 18u00

Toegang : 25 euro (ticket geldig 10 plus 11/03)

Zondag 11 maart 2018 – ALLE PUBLIEK

09u00 – 17u00

Toegang : 10 euro

OPGELET ! : Schrijf je in online voor 1 maart 2018 en je toegang is GRATIS !

Alle info : designmarket.be