#Publireportage

Artemide’s topmodellen door lens van Ferrari

Fotograaf Pierpaolo Ferrari geeft het beste van zich aan Artemide's nieuwste lichtarmaturen

Geplaatst op  
Artemide’s topmodellen door lens van Ferrari ©

De talenten van Milanees fotograaf Pierpaolo Ferrari hoeven al lang geen betoog meer. Deze keer stelde hij zijn talent ten dienste van een monument en trendsetter in de verlichting, het Italiaanse Artemide.

Alsof het zijn muzes zijn, zet de beroemde mode- en publiciteitsfotograaf Ferrari Artemide’s modellen letterlijk in de spotlights. Trouw aan dit Italiaanse huis, transformeert de fotograaf de producten van Artemide tot moderne pop-articonen door ze in kleurrijke, zelfs virtuele decors te plaatsen en hen alzo een artistieke dimensie te geven.

artemidepierpaolo


‘Artemide ziet graag esthetische eenvoud als de rode draad doorheen hun reclamecampagnes. Zoals je ziet bij deze shoot, bracht ik kleine, alledaagse, zelfs grappige voorwerpen voor de lens zoals fruit of een vogeltje in de buurt van het lampmodel. Het objectief is van de aandacht van de kijker volledig te focussen op dit surrealistisch beeld. Zoals een modefotograaf levende personen in het middelpunt van de belangstelling zou zetten, heb ik deze lampen een ziel gegeven!’ vertelt Pierpaolo Ferrari.

Deze ‘vermenselijking’ van decoratievoorwerp geeft Artemide duidelijk een stapje voor op concurrerende merken. Want wie wil er nu niet een sensueel topmodel voor altijd in huis…

Ontdek zelf en geniet in beeld van enkele shoots die Ferrari realiseerde en die van Artemide’s lichtarmaturen ware kunstopstellingen maakt.

Alle info : Artemide.be