AW-in-Antwerpen : Lazy Jack viert ‘laid back’ de Summer of Love

Lazy Jack is een zomerbar met San Francisco-allures met zicht op 't Eilandje's sublieme skyline

‘Lazy Jack’ is niet enkel een zeilterm, maar óók een tijdelijk belevingsconcept op het vasteland. Meer bepaald op het eilandje in Antwerpen. In de schaduw van het MAS en het Nieuwe Havenhuis en verscholen in een industriële hangar, vind je Lazy Jack: een plek van leuke ontmoetingen en culinaire ontdekkingen voor zowel de buurtbewoners als toeristen.

Antwerpen, stad die de zomerbar uitvond, pakt alweer uit met een niet te missen ‘hotspot’. Aan het Kattendijkdok kan je deze zomer volop genieten aan het water. Want: ‘Lazy Jack is een belevingsconcept waar je kan aperitieven, lunchen en dineren in het avondlicht én met zicht op het water.’, klinkt het in een persbericht. ‘Het grote terras, dat uitkijkt op het Kattendijkdok, is dé perfecte locatie voor een culinaire avond in laid back-sfeer, een spelletje petanque of een ontspannende yogasessie.’

Lazy Jack3

Om Lazy Jack zijn thuis te geven werden zaken groots aangepakt. Een industriële hangar kreeg een volledige make-over, binnen werd er gewerkt met ruw hout en roestig staal, plus een overvloed aan planten en eclectische details. Vanop het grotere terras heb je een prachtig zicht op het Kattendijkdok en het MAS. Er zullen regelmatig ook workshops, optredens en kunsttentoonstellingen plaatsvinden.

Lazy Jack2

Op de menukaart vind je onder andere Toast Steak Tartaar, risotto en kruidensalade met gegrilde gamba’s als lunch. Voor het diner kan je kiezen tussen Côte à l’os, de Butcher’s Burger of ceviche (of rauwe vismarinade) van botervis en zelfs gegrilde kreeft. Dessert-die-hards halen hier hun hart op met bijvoorbeeld een klassieker als de ‘Eton Mess’, een dessert met meringue, rode vruchten, mousse van vanille en cassis. En voor hopeloze addicts is er de ‘Chocoholic’, met een crème van chocolade, brownie chunks en een crumble van chocolade.

Origineel en heel Scandinavisch zijn de private grill-corners. Die zijn voorzien van een design-Ofyr, een kegelvormige vuurschaal dat fungeert als baktoestel. En zo kan je tijdens de zomermaanden gezellig outdoor koken en grillen. Je kiest een gezellig tafeltje uit, binnen of op het terras, en je gaat voor verse gegrilde vis of een stukje vlees van op de barbecue. En wie groene vingers heeft, kan meehelpen in de moestuin.

Lazy Jack1

 

Lazy Jack

Kattendijkdok Oostkaai 22a
2000 Antwerpen

info: www.lazy-jack.be