AW-in-Antwerpen : The Recollection, een contra-conceptstore

The Recollection is decoratie, huisraad en meubilair met een 'old soul'

De Antwerpse Kloosterstraat behoeft geen uitleg. Deze Vlaamse versie van Quartier Latin is in voortdurende vernieuwing over passies en trends. Eén van de gevestigde waarden aldaar is The Recollection.  Deze mood-shop wil schoonheid kanaliseren in creaties en gebruiksproducten, uitgekozen door drie eigenaars met een grote voorliefde voor het pure en poëtische.

Nostalgie, daar gaat het hem om bij The Recollection. De emotie achter voorwerpen en ontwerpen. Retroparfums, textiel, meubilair, verlichting en huisraad met een ‘less is more’-design zijn de ambassadeurs van deze shop die door hun ‘old soul’ een boodschap van tijdloosheid en ‘goede smaak’ willen uitdragen. En die ‘savoir vivre’ doorheen mooi design mag best een Belgische oorsprong hebben. Parfums van onze Limburgse trots Martin Margiela bijvoorbeeld, die vervat zitten in antiek aandoende farmacieflacons van bruin glas. Of het internationaal befaamde huistextiel van het West-Vlaamse Libeco dat huislinnen maakt sinds 1864. Zo authentiek dat je het als sjaal rond je hals zou gooien.

The Recollection wil niet de stempel van een ‘conceptstore’. De uitbaters volgen steeds hun buikgevoel en geven ruimte aan mensen die ze doorheen de jaren zijn tegengekomen en met wie ze een band hebben. Ze zijn daarbij graag een platform voor jonge talenten. Voor ons kan al dit moois alleen maar tot inspiratie vol emotie dienen.

Libeco

Huislinnen met emotie van Libeco, sinds 1864

Aesop_11

Aesop, Australische cosmetica in farmaciesfeer

Over de Belgische grens kijken, mag natuurlijk ook. Het Australische Aesop cosmetica is al sinds 1987 een gevestigde waarde die heel mooi past in de huisstijl van The Recollection. De ijle ontwerpen van het Deense label New Works of dichter bij huis interieurcreaties van de Nederlander Piet Hein Eek terug. Bekend voor zijn meubilair opgebouwd uit sloophout.

New Works1

Delikate creaties van het Deense New Works

Recollection3

Nederlander Piet Hein Eek’s meubilair uit sloophout


Recollection1

The Recollection

Kloosterstraat 54,

2000 Antwerpen.
www.therecollection.com