AW-in-Aalst : Fonetik, emotie in interieur

Fonetik is een no-nonsens conceptstore met een trendy aanbod passend voor elke individuele smaak

Onbekend is onbemind, luidt het gezegde. Zo vergaat het ook een beetje met Aalst. Overbekend als carnavalstad, maar dat de ‘Ajuinenstad’ een pak shopplezier te beiden heeft, is minder geweten. Zo heeft het centrum heeft een levendige winkelboulevard met alle internationale labels. En de Aalsterse gezelligheid vind je in de privéshops die je dan weer in de verrassende winkelzijstraatjes ontdekt. Pionier onder hen is ‘Fonetik’, een conceptstore waar je terecht kan voor interieur-accessoires, meubilair en lifestyle-artikelen met emotie.

Eigenares van ‘Fonetik‘ is de Brusselse Melanie Neville, die ooit haar liefde vond aan de Belgische kust. Haar man en zij besloten zich halverwege het traject te settelen en zo viel de keuze toevallig op Aalst. Maar bij het aankleden van haar nieuwe huis miste Melanie in Aalst interieuraanbod vast voor de kleine budgetten. Een contrast met Gent of Antwerpen bijvoorbeeld. Alzo kwam zij op het idee een eigen zaak te starten. Tegelijk voelde Melanie zich niet meer zo gelukkig in haar job als grafisch ontwerper bij een krant en wilde zij haar creativiteit op een andere manier kwijt…En zo geschiedde het.

598487c0cddb9

Emotioneel meubilair van het Hollandse Nord Interior

Vanwaar de naam ‘Fonetik‘? Melanie: ‘Net zoals het fonetische schrift helpt om woorden correct uit te spreken, gebruiken we onze eigen unieke persoonlijkheid om onze eigen smaak uit te drukken qua stijl en dus ook qua interieur. En al die persoonlijkheden met unieke stijlen moeten hun gading kunnen vinden in één en dezelfde shop.’ verduidelijkt Melanie.

confetti-black-white-aflang-terrazzo-braet

Confetti-serveerbord, in granito, van het Deense OKDesign

‘Naar mijn gevoel was er nog geen gelijkaardige conceptwinkel in de stad en ik wist dat er wel ruimte voor was. Mijn vriend en ik, wij waren ongetwijfeld niet het enige jonge stel op zoek naar betaalbare maar toch stijlvolle interieurzaken. Nu bijna anderhalf jaar verder ben ik blij met ons project want ik merk dat die verandering en groei blijft doorzetten. Massa’s ondernemingszin hier in de stad,  heel wat mensen met fijne ideeën die maar al te graag de handen in elkaar slaan om initiatieven op te zetten. Dit wil ik ook bereiken met ‘Fonetik’. Enerzijds druk ik mezelf en mijn stijl uit door spullen te verkopen die ik zelf leuk vind en waarin ik geloof. Anderzijds reik ik klanten een manier aan om zichzelf uit te drukken. Zij het met een kleine attentie voor zichzelf, zij het een cadeautje voor een naaste. Want daar word je gelukkig van. En ik ook.’


Melanie is duidelijk fan van het Franse ‘Petite friture‘, een label opgericht in 2009 met de missie om designtalent te promoten. Een breed spectrum van speelse objecten, klein meubilair en verlichting.

bubble Petite Friture

Bubble-kapstokjes. Petite Friture

Petite Friture-lampjes

Grillo-wandlampjes, vertederend door eenvoud. Petite Friture

12-04-10_Vertigo

Vertigo-hanglamp, nu al klassieker. Petite Friture


fonetik-001

Fonetik

Korte Zoutstraat 13
9300 Aalst

Fonetik.be


Tip: Bekijk hier ook onze vorige trendy shop-bezoekjes