AW-in-Deinze : Charlie’s World, de goeie smaak van de Leiestreek

Charlie's World brengt eclectisch interieurshoppen van de stad naar de provincie

Deinze, provinciestad gekneld tussen de twee belangrijkste snelwegen naar het westen van het land en dus een beetje uit de richting. Maar toch…Deinze’s verleden is verbonden aan het rijke en internationaal befaamde schilderspatrimonium van zijn Leiestreek. Zo is het best bewaarde geheim van de stad het ‘Museum van Deinze en de Leiestreek’ waar je oog in oog staat met wereldnamen als Permeke, Raveel, Minne en Claus. Kunst trekt creativiteit aan. Dus niet verwonderlijk dat er in hartje Deinze een interieurzaak opende waar het visueel en creatief genieten is. 

Charlie’s World is een interieurzaak waar je terecht kan voor de meest uiteenlopende meubelen en accessoires, maar evengoed voor planten, boeken en trendy kantoormateriaal. Naast een inspiratiebron en winkel voor je interieur, wil Charlie’s World ook een platform zijn voor jong talent uit de muziek, design, fotografie of kunst. Ook workshops rond die thema’s worden er georganiseerd.

‘Charlie’s wereld’ is een creatie van Noëlla en Thomas, beiden gepassioneerd door interieur, design en lifestyle. Noëlla nam afscheid van haar job bij de politie om andere passies na te jagen. Ze groeide op in een nest met een grote voorliefde voor kunst, interieur en design en de appel viel dus niet ver van de boom. Zij laat Charlie’s hart kloppen. Ze zoekt unieke stukken, zowel vintage als nieuw, die net dat tikkeltje extra geven.

Charlies-World6

Thomas is dan weer letterlijk het brein van Charlie’s World. Hij zorgt ervoor dat alles loopt zoals het moet lopen binnen de wereld van cijfers en budgetten. ‘Een provinciestad als Deinze is geen evidente keuze als inplanting voor een interieurzaak. Dat beseften wij van bij de opstart. Maar toch zagen we ook gelijk de voordelen van deze locatie. Gent is vlakbij, maar zo volledig dichtgegroeid dat het hier in Deinze echt een verademing is qua winkelcomfort en zeker qua parkeermogelijkheid (lacht). Klanten blijven belang hechten aan een goeie bereikbaarheid en los- en laadgemak voor hun aankopen.’ Legt Thomas uit. ‘Belangrijkste aspect waarom wij hier zijn, is het volume van dit huis. Nooit hadden wij in Gent een pand kunnen vinden waar je zo een vloeiende doorloop hebt door verschillende kamers. Dat was een must voor ons, dat bevordert enorm de huiselijkheid!’

Charlies-World5

Charlies-World4

En inderdaad, het grote pand werd ingedeeld in verschillende kamers en aangekleed zoals je het thuis zélf zou kunnen doen. Het plaatje is volledig, inclusief meubels, accessoires, planten, boeken…Alles werd overgoten met een gezellige, huiselijke sfeer en een tikkeltje rock ’n roll. Wie hier binnenstapt, is even zoet. Kortom, net zoals het thuis zou kunnen zijn, maakt dat de beleving groter en inspireert dit tot ‘zelf aan de slag gaan’. Je vindt er gerenommeerde merken als Vitra, Ligne Roset, Zanotta, Woud, String, Spectrum Design… maar ook designtalent van eigen bodem of uit de buurlanden.

Charlies-World1

Huiselijkheid troef bij Charlie’s World


Charlies-World-facade

Kortrijkstraat 15

9800 Deinze