AW-in-NY : de Big Apple blijft verbluffen

AW Reporter-ter-plekke Lauren Soukiassian, verkent New York-hotspots met een 'intens Instagramgehalte'.

Klopt, ik ben een gelukzak…Een week in New York, een droom! Zodat iedereen kan meegenieten, deel ik enkele hotspots met jullie, ontdekt tijdens mijn trip.

Eerst en vooral, mijn hotel. Pal in het midden van Manhattan drukt het Warwick New York echt wel zijn stempel op The Big Apple. Een luxehotel als een monument waar sinds 1926 de grootste sterren passeerden. Elvis, The beatles, Cary Grant…you name it!

De façade van het Warwick contrasteert door zijn Art decostijl enorm met de aangrenzende moderne gebouwen. De liftschachten vallen ook op door hun typische optimistische, decoratieve stijl uit de twenties. Onze slaapkamer ook weer puur Amerikaans. Standaard zoals in elk hotel in de USA, de tweemaal twee luxebedden-met-hoge-opstap. En natuurlijk mini-bar, flatscreen, Ipod-station…

De Warwick situeert zich op een boogscheut van de toeristtrekkers bij uitstek van Manhattan. Zoals Times Square, dat steeds opnieuw bezoekers verbluft met zijn gevelgrote billboards. Mijn eerste Instagram-halte trouwens! Dan heb je Rockefeller Center, bekend voor zijn romantische schaatspiste met mega-kerstboom en of course…Central Park. Alles op enkele minuten af gelegen.

We steken het niet onder stoelen of banken, maar in New York is alles ‘overprized’. Bovendien zijn bedragen geafficheerd zonder BTW! Uitkijken dus naar een goed zaakje is letterlijk ‘de boodschap’.


1. ‘The End’, zo heet Williamsburg (Brooklyn).

decoidees_NY_09-768x499

Een luxe-opwarmertje. We sippen van een Unicorn Latte. Het ‘paradepaardje’ van The End, een trendy koffie-conceptstore in Brooklyn die echt wel ons hart gestolen heeft. We geraken er met wat de Amerikanen de ‘subway’ noemen en de Engelsen de ‘Underground’. Goeie tip, koop een rittenkaart van een weekperiode. Dat is subway-zonder-limiet voor 33 Dollar. Trendy inrichting, gedecoreerd met beroemde quotes op de muren en enkel vier verbruiktafels, dit om de sfeer intiem te houden. En wat is de plaats van de Unicorn Latte in dit alles? Hij is vooral fotogeniek Instagram met al zijn snoepkleurtjes! Zijn smaak is eerder ‘verrassend’. Opgepast, hij moet een ‘health drink’ zijn op zijn Amerikaans en die smaken nooit echt super. Hij heeft ondermeer kokosmelk, citroen, geperste gember en…algen in petto.


2. Cookie DŌ in de wijk Soho, Manhattan

Volgende stop, DŌ. Wat serveren zij ? Geloof het of niet, maar op de kaart staat rauw patisseriedeeg, in cupvorm gespoten en in tientallen smaakcombinaties! This must be America…

Na een half uur file is ons oordeel geveld: dit is afschuwelijk lekker. De small portie volstaat ruim als je de omvang ziet. Het interieur van DO is super girly, zoals wij het graag zien, Barbiedroom in roze en blauw.decoidees_NY_14


3. Magnolia Bakery, Greenwich village (Manhattan)

Voor het plezier van alle die-hard-fans van Seks and the City of SATC voor de ingewijden, gingen we ons vergapen bij Carrie Bradshaw’s favoriete cupcake-boetiek ‘Magnolia Bakery’. decoidees_NY_26

Zij bevindt zich dichtbij het fictieve appartement van de SATC-diva, in het liefelijke Greenwich Village, ook bekend als de gaybuurt van Manhattan. Geen hoogbouw hier, lijkt wel beetje oud-London. De bakkerij is ‘totally’ sixties style ingericht met retro-uitstalraam en –verpakkingen.


4. Dominique Ansel Bakery, Soho (Manhattan)

Laatste food-adres nu, beloofd! Dominique Ansel Bakery , beroemd voor zijn ‘amazing’ Cronut ofte een croissant in donutvorm! Elke maand nieuwe smaken op het menu. Onze keuze, de ‘Raspberry Earl Grey and Jam’. Oordeel, té zoet voor Europese tongen, maar de ervaring voor de smaakpapillen waard!


5. ‘Woodbury Common Premium Outlets’ in Central Valley, New Jersey

Voor de die-hard-shoppers onder ons is Woodbury Outlets  in New Jersey wel écht ‘high heels heaven’. Er is een shuttlebus die je op en af voert voor toch wel 30 Dollars. Maar de prijzenslag in die shop van soms -80 % maakt de investering ruimschoots goed! En ik moet toegeven, mijn kredietkaart smeulde! Op Manhattan zelf bulkt het op Fifth Avenue van luxeboetieks, maar de prijzen zijn navenant…Daar houden wij het wijselijk bij ‘window shopping’.


Natuurlijk misten wij geen enkele hotspot van de Big Apple. Brooklyn Bridge, Empire State Building, World Trade Center, Trump Tower en Vrijheidsbeeld. Voor ons girls was Victoria’s Secret onvergetelijk! Hun ‘flagship store’ op Fifth Avenue telt wel 4 etages! En dan nog de Met en Grand Central, een station als een kathedraal. En…voor de fans van ‘Gossip Girl’, het Empire Hotel. Jammer genoeg zat Chuck Bass ons deze keer niet op te wachten in de lobby…

Laatste Tip: New York is-all-about walking walking en walking…Voorzie makkelijke stappers en neem toch niet te vaak de subway, want er is bovengronds zoveel wonderbaarlijks te zien. Een extravagant gebouw, een kunstgalerij en natuurlijk de gigantische wolkenkrabbers en verbluffende winkel-etalages…Je vondt heel makkelijk je weg in de stad, gewoon met map in de hand. En ben je het spoor toch bijster, dan is er goedwerkende WIFI vrijwel overal.decoidees_NY_22-768x499

En…een dikke merci aan Elodie Buski voor haar bijzondere bijdrage als reisgezel, fotograaf én neus voor speciale adresjes! -Groetjes, tot de volgende keer!

Vertaald door Peter Sarens