AW-in-Leuven : Vind je stek bij PLEK

PLEK is een conceptstore die begeleidt bij DIY

De Mechelsestraat is in Leuven the-place-to-be voor nieuwe, trendy zaken. Het is dus niet toevallig hier dat boezemvriendinnen Laura Wielockx en Barbra Daemen hun eigen plekje PLEK openden. En bloed kruipt waar het niet gaan kan, is een gezegde dat op beide dames van toepassing is. Zo hadden Laura’s grootouders al een interieurzaak en Barbra’s mama is architecte.

Al snel groeide PLEK uit van pop-up store tot volwaardige interieurwinkel. Laura en Barbra stellen er een collectie interieur-accessoires voor die door hun eenvoud zo evident zijn, maar toch weinig te vinden zijn op de markt. Het aanbod bestaat uit textiel, keramiek, verlichting, juwelen, meubels en ‘stuff voor kids’.

PLEK gaat verder dan het aanbieden van meubilair of interieur-accessoires. Zo kan je er ook terecht voor een kopje koffie, een glas wijn, homemade taart en drankjes of een éénvoudig lekker fris pintje bier.

248B9762

‘PLEKPAKKET’ – DIY schap

248B9766

‘PLEKPAKKET’ – DIY Rangeerrek

Daarnaast kan je er ook terecht in het Doe-het-zelf-atelier. Want PLEK biedt voor de bezoeker die één van zijn DIY-pakketten aankoopt de mogelijkheid om ‘ter plekke’ in een DIY-atelier én workshopruimte het pakket uit te pakken en te assembleren, al dan niet onder begeleiding van Laura of Barbra. PLEK voorziet de juiste tools, materialen en handleiding om de onderdelen van bijvoorbeeld DIY-wandrekjes en plantenbakken in Scandinavische stijl feilloos in mekaar te steken.


 

PLEK

PLEK

Mechelsestraat 123
3000 Leuven