AW-in-Londen : 3 classy hotspots

Amper 2 uur treinen duurt een trip met de Eurostar van Brussel naar de Britse hoofdstad. welke boetiek mag je zeker niet missen? Waar best logeren en waar serveren ze het best British breakfast? Hier volgen 3 adresjes voor een geslaagde Londen weekend break.

Spot hotel : Residence Inn London-Kensington

Blijf je een verlengd weekend of zin in een midweek? Kies dan voor deze fully equiped hotel-aparts, perfect gesitueerd in het arty kwartier van ‘posh’ Kensington. Exploreer de wereldberoemde Serpentine Gallery, bij Kensington Palace waar Prinses Diana woonde of pik een prachtige retrospectieve mee, waar het Victoria & Albert Museum zo goed in is. Naast een keukenhoek, een kantoorplek en fitnessruimte biedt het hotel boodschappendienst, een 24/24 open superette en het ontbijt. Anything else?


Spot shop : The House of Dior London

Paris in London? Why not… DIOR, maar dan wel zijn collectie chique huisraad, dat vind je in het very upperclass district van Mayfair, niet ver van Piccadilly Circus. Architect Peter Marino tekende voor het interieur en bracht een typisch Parijs herenhuis tot leven met néo-Lodewijk XVI meubilair en somptueuze kunstwerken. Kristallen glaswerk, geborduurd huistextiel, al dan niet in beperkte ‘artiestenoplage’…Alle ingrediënten voor een magische designer’s touch in je huis.

DIOR, 160-162 New Bond Street, W1S 2UE


Spot shop : The Kitchen Counter

Brandnew opent zich de derde koffieshop van Engeland’s sterblogster Deliciously Ella, niet ver van station Herne Hill  in Zuid-Londen. Ondergebracht in een afgedankte stationshangar, is ‘The Kitchen Courner’ the-place-to-be  om zich te laven aan een versgemixte smoothie, een krokante salade te degusteren en zich over te geven aan wat heet ‘energy balls’. Een tegelijk leuk en lekker adresje om te onthouden.

LONDON-1

 The Kitchen Corner, 288-290 Milkwood Rd, SE24 0EZ.