#Agenda#Nieuws

Into the Wild gaat op bloemenweekend. Kom jij mee?

Geplaatst op  
Into the Wild gaat op bloemenweekend. Kom jij mee? © Facebook @intothewild.bloemen

Er is een eerste keer voor alles en zo ook voor een eerste bloemenweekend. Met een titel als ‘Under the floral spell’ belooft het allereerste bloemenweekend dat bloemenatelier Into the Wild in september organiseert alvast veel goeds. 

Elke Vanderper vindt dat een boeket moet leven. Haar stijl is geïnspireerd op de beweging en de vorm van de natuur. Verwacht bij Elke dan ook geen klassieke boeketten. In haar vazen gaat het er altijd een beetje wilder aan toe. En ecologischer ook, want Elke werkt enkel met duurzame, seizoensgebonden bloemen. Zelf omschrijft ze haar stijl als puur en romantisch, en onder de noemer Into the Wild levert ze bloemen voor feesten, events, (horeca)zaken of simpelweg op bestelling. Haar kennis deelt ze in workshops die ze één keer per maand rond wisselende thema’s organiseert.

Maar dit jaar in september gaat Elke nog een stap verder. Dan organiseert ze namelijk haar allereerste bloemenweekend in een charmant 19de-eeuws landhuis verscholen in de bossen van Luik. ‘Under the floral spell’ heeft ze het gedoopt, een titel die ons alvast weet te bekoren. Tijdens het weekend krijgen deelnemers de kans om zich ongegeneerd te verdiepen in de bloemenkunst en te ontdekken hoe je nu precies zo’n wild, romantisch boeket maakt.

Op het programma staat o.a. een workshop handgebonden (bruids)boeketten maken, een workshop arrangementen met dahlia’s en eentje rond tafeldecoratie met centerpieces. Op zaterdagavond kunnen deelnemers zich ook wagen aan een beetje bloemenmeditatie en op zondagochtend gaat iedereen samen aan de slag om een gigantische groepsinstallatie te maken.

Voor de rest zijn er ochtendwandelingen, kampvuurmomenten, groepsgesprekken tijdens welke deelnemers hun vragen kunnen stellen en uiteraard ook tijd om foto’s te nemen van alle creaties. Een fotograaf zal sowieso het hele weekend aanwezig zijn om al dat bloemenmoois te vereeuwigen op de gevoelige plaat. Wie wil, kan die foto’s achteraf gebruiken voor zijn of haar portfolio. Een aanrader voor al wie professioneel met bloemen aan de slag wil, maar ook voor eender wie gewoon wil leren hoe je nu precies zo’n prachtig boeket maakt.

Bloemenweekend: Under the floral spell, van 14 tot 16 september 2018, La Merveille de Méry, Rue du Gobry 4, 4130 Esneux, Luik. Prijs: € 650/tweepersoonskamer, € 700/eenpersoonskamer, gebruik van werkmateriaal, bloemen, linten, deelname aan workshops, maaltijden, snacks, drankjes, overnachtingen en professionele foto’s inbegrepen. Inschrijven kan via intothewild.bloemen@gmail.com. Meer info op www.intothewildbloemen.be.