Dag van de Ambachten 2017 : Een leerrijke ontmoeting

26 november aanstaande gaat de 12de ‘Dag van de Ambachten 2017’ door. Al sinds 2006 openen éénmaal per jaar een aanzienlijk aantal Belgische ambachtslui gratis en voor niks de deuren van hun atelier. Het doel van het event is zich meer kenbaar te maken bij ons, het grote publiek.

Het opzet is een ‘live introductie’ tot wel 50 verschillende ambachten, op touw gezet door de FOD economie en onder peterschap van minister Ducarme. Het aanbod gaat van traditionele ambachten zoals kleibewerking, houtsnijden of keramiek tot nog meer zeldzame specialiteiten als brillenmaatwerk en zelfs futuristisch sculpturen door 3D-print!

artisan

‘Het streefdoel van de Dag van de Ambachten is niet meer dan het in de verf zetten van de savoir faire, de producten en diensten van onze Belgische vakmensen en deze voor te stellen aan het publiek en , waarom niet, misschien wel nieuwe roepingen op  te wekken bij zowel jong als oud…’ legt Minister Ducarme uit.

Elke nieuwe editie zit boordevol verrassingen. Nieuwe ambachten en specialiteiten die nog niet bestonden met alsmaar meer know-how en kennis ter zake! Bovendien zal er vanaf editie 2018 een certificaat van vakkennis, uitgereikt door de Commissie Ambachtslieden gevraagd worden aan alle deelnemers om de kwaliteit van het event hoog te houden.

arisan

artisan

Waar? In heel België

Wanneer ? Zondag 26 november 2017

Info ? Je vindt het hier