Detox-bouillon doet goed na luxe-food

4 personen
30min
+ 45min baktijd
©

We kennen het allemaal…Twee lange feestweekends vlak na elkaar met een overdaad aan rijk voedsel en alcohol. kortom, een nefaste mix en een directe aanval op onze darmflora. Vreemd genoeg komt daarna gewoon vanzelf een drang naar ‘lichte voeding’ in ons op. Dit is hét moment bij uitstek om jullie deze ‘detox-bouillon’ voor te stellen. Een ultra-lichte bereiding voor ieder’s smaak. Je mag er zelfs snijgroenten, noedels en sojasaus bijvoegen om er een ware maaltijdsoep van te maken! Hier volgen de stappen van de bereiding. En onthou goed…Niet wat je tussen Kerst en Nieuwjaar eet, is belangrijk maar wel tussen Nieuwjaar en Kerst!

-Emilie Mascia-


Ingrediënten:

  • 4-5 teentjes look
  • 1 ui
  • 2 preistammen
  • 2 wortelen
  • 5-6 bladeren boernkool
  • 1 raapje
  • 1,5L water (+ eventueel bouillonblokje)
  • 3 soeplepels sojasaus
  • Verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper, zout en al jouw lievelingskruiden !

Voorbereiding:

  1. Hak de lookteentjes fijn, alsook de ui. Zet een stoofpan op zacht vuur en bruin zachtjes ui en look in 1 soeplepel olijfolie.
  2. Spoel grondig je groenten en snij het raapje en wortelen in kubusjes of schijven. Hak de prei fijn, alsook de boerenkool zonder zijn nerven. Zet vervolgens alles onder waterniveau in je stoofpan.
  3. Voeg eventueel een bouillonblokje toe en al jouw favoriete aroma’s en verse of gedroogde kruiden. Bijvoorbeeld, sojasaus, peterselie, basilicum, bieslook, muskaatnoot en paprika…
  4. Laat alles sudderen onder een deksel, gedurende 45 minuten op matig vuur.
  5. Genieten maar !