#Nieuws

Dille & Kamille lanceert vijf klassiekers van stoelen

De Nederlandse keten brengt MOMA-stukken naar de consumentenmarkt

Geplaatst op  
Dille & Kamille lanceert vijf klassiekers van stoelen © Dille & Kamille

Je herkent ze ongetwijfeld meteen, de tijdloze – inmiddels bijna 200 jaar oude – stoelen van Oostenrijkse meubelmaker Michael Thonet. Zijn stoelen vind je terug in het merendeel van de Weense koffiehuizen, maar net zo goed in cafe’s, restaurants en huiskamers van over heel de wereld.

Meneer Thonet heeft een patent op de stoel met gebogen lijnen en rieten zitvlak, tout court: de pittoreske brasseriestoel. En laat het nu net zijn dat de stoel een revival kent én verkrijgbaar is bij Dille & Kamille. De winkel lanceert vijf verschillende modellen in onbehandeld beukenhout, die je naar eigen smaak kan bewerken met olie, verf, beits of was. Toch niet zo handig? Sommige modellen worden verkocht in een al geschilderde uitvoering. Bij drie van de vijf modellen kan je het zitvlak bepalen hoe jij hem zelf wil: een gevlochten rieten of een simpele houten zitting.

Last van keuzestress? De verschillende vormen en kleuren van de vijf stoelklassiekers kunnen anno 2018 perfect gecombineerd worden aan één tafel. Neem een glas wijn erbij en wend je asap tot de website van Dille & Kamille. Foto’s van de stoelen zijn alvast te bewonderen in onze galerij!

Lees ook:

In jouw interieuragenda voor september: Brussels Design Market

Chapel Store DE BORGHT: deco- en bloemenzaak breidt uit naar 19e eeuwse kapel

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.