DIY: Lijm zelf een koperen juweelhouder in elkaar

Makkelijk
40min
©

Een koperen buis lijkt op eerste zicht banaal materiaal om jouw kostbare juwelen aan toe te vertrouwen. Maar je zal versteld staan hoe elegant en duur koper oogt als je het met een paar eenvoudige bewerkingen transformeert in een sierlijk deco-object. Volg onderstaande stappen en wees verbaasd over de sierlijkheid en vernieuwende kleurnuance van je juweelhouder!

Materiaal:

  • 1 koperbuis van 100cm.
  • lat en potlood
  • buissnijder
  • 2 koperen elleboogkoppelingen
  • 2 koperen T-koppelingen
  • tandpasta en tandenborstel
  • fijn schuurpapier
  • lijmpistool

Hoe?

matos


Koperen buizen dragen dikwijls inscripties. Gebruik het schuurpapier om ze zachtjes en geduldig weg te schuren.

poncer


Schuurpapier laat sporen na. Gebruik de tandenborstel met een nootje tandpasta om de krassen te camoufleren. Veeg restjes weg met een droge doek.

brosse-à-dent


Meet met je lat de volgende lengtes af op je 100cm-koperbuis en markeer met potlood: 1 x 40cm, 4 x 8,5cm, 2 x 10cm. De buis van 40cm wordt het verticale deel. Aan de twee buisjes van 10cm hang je de juwelen. Met de vier buisjes van 8,5cm maken we de voet van de staander.

mesurer


Gebruik je buissnijder op de potloodmarkeringen.

couper


Puzzelen nu! Neem 2 van de 8,5cm buisjes en schuif ze in 1 elleboogkoppeling. Herhaal dit met de 2 resterende buisjes. Je hebt nu 2 hoekmakende buisjes. Schuif die in de 2 over elkaar liggende openingen van de T-koppeling. Leg je buizengroepje mooi plat op tafel en verdraai het geheel zo dat de T-koppeling loodrecht naar boven wijst en de hoekbuisjes mooi plat liggen. De voet van de juweelhouder is klaar.

output_k9byiz


Neem je 40cm-buis en schuif ze in de 2de T-koppeling. En schuif de 2 buisjes van 10cm in de T-koppeling.

output_6wPANE


Plaats nu de 40cm-buis in de voet die je zonet afwerkte. Zet de buis mooi loodrecht verticaal terwijl het geheel op je tafelblad rust.

tout-assemble


Eens de hele constructie mooi rechtop staat en niet omvalt, breng je lijm aan op daar waar de buisjes in de koppelingen steken. Laat best een hele dag drogen eer je je juwelen gaat ophangen. Zo vermijd je lijmvlekken op je sierraden!

soudure


Ziezo, je elegante en duur uitziende juwelenhouder is klaar!

demo

Idee van Corentine Delepine bij BE CRAFTY