Groenten telen op je stadsbalkon

De coole city-serre is een feit. ACD bouwt ze exclusief.

Futuristen zijn het erover eens. Niettegenstaande de oprukkende verstedelijking, willen wij allemaal onze privé groene mini-zone opeisen. Een geraffineerde mix van serre en veranda, met zowel groenten als ‘plezierplanten’, een groene cocon om zich te voeden én te ontspannen. ACD * ziet die toekomst vandaag al en speelt in op deze merkwaardige trend. 


De Bora Bora is de fusie van tuinieren en relaxen

De cross-over serre, tuinieren en genieten in één

De tijd dat de tuin louter een groen-plekje-met-onderhoud was, is nu voorbij. Hij transformeert meer en meer naar een verlengde van onze woning en de lijn tussen binnen en buiten vervaagt aan een snel tempo. Bij ACD merkten ze op dat mensen hun serres gaan gebruiken voor meer dan kweken alleen. Dat bracht het designteam op het idee om een soort ‘combi’ te ontwikkelen, een cross over als het ware tussen serre en veranda. Waar het genieten is van de blauwe hemel en het groene gras vanuit een knusse en transparante cocon, temidden van uw tuin, 360° in het rond. Kortom, buiten leven met het gevoel van binnen. Of was het net omgekeerd? De serre met de exotische naam Bora Bora is daar een goed voorbeeld van. Hij biedt de combinatie van kweken en relaxen in één. Je kan het terras-gedeelte met extra schuiframen voorzien om het buitengevoel compleet te maken.

De Piccolo’s, moestuin voor hipsters

Tuinieren en ‘moestuinieren’ zijn de laatste jaren steeds populairder, ook bij het jonge publiek. De nieuwste generatie twintigers heeft gezonde ‘groene voeding’ letterlijk met de paplepel binnen gekregen van hun ouders. Daarbij zeggen zij ‘neen’ tegen dure, roet spuwende auto’s en zweren bij tram en trein. Dus om werk en winkels binnen loopafstand te hebben, trekken zij massaal naar de steden, hun ‘groene voeding’ met zich meenemend. Maar op vier hoog kan je moeilijk een moestuintje aanleggen. ACD zag dit gat-in-de-serremarkt en ontwikkelde een gamma compacte, trendy ogende ‘glashuisjes’, flexibel naar ieders wens. De Piccolo is een schot in de roos. Zijn ‘halve’ versie, de Miccolo, is speciaal ontworpen voor nog smallere balkons of terrassen. Je bevestigt hem met zijn hoogste kant tegen een buitenmuur.

De Piccolo! Nieuwste creatie van ADC. Trendy kleurtjes voor elke smaak.


 

ACD begon 30 jaar geleden als fabrikant van aluminium hobby-serres en groeide uit tot de Europese marktleider. Vandaag zijn er kweek- en leefserres, carports en overkappingen tot zelfs gesofisticeerde geïsoleerde tuinkamers in de meest hippe kleuren. Het kan allemaal.