Hasselt zet feesten in met Design & Food Market

TheList DESIGN & FOOD Market is een unieke mix van lokale markt en strakke pop-up concept-store.

©

Ooit al een gevulde wafel met spek en ei geproefd? Of Japanse Okonomiyaki groententaart? Zin in een pop-up met z’n eigen soundtrack en indoor cinéma? Waar een ambachtelijke, lokale speculaasmaker live aan het werk is en je de grootste verzameling salontafelboeken & een unieke, handgeblazen collectie kerstversiering shopt?

TheList DESIGN & FOOD Market introduceert op de eerste verdieping van het Hasseltse TT Center een unieke mix van lokale markt en strakke pop-up concept-store.

‘We zijn op zoek gegaan naar vernieuwende concepten, lokale makers en creatievelingen die ‘het verschil maken’ zoals dat heet..’ vertelt organisator Emm Verheyden. ‘Of het nu om ambachtsman Jacques Vanderstraeten gaat die ter plekke zijn heerlijke speculaas maakt, Japanse fusion groententaart of de collectie handgeblazen kerstversiering van Kristel Dauwe die je maar op twee plekken in Vlaanderen vindt…Alles draait om beleving en kwaliteit. En die beleving nemen we serieus. In de Sjiek Lounge presenteren we een ‘extra large’ tentoonstelling van grafisch artieste Jenny Stieglitz en we plannen een reeks brocante pop-ups. We willen elk weekend, alle zondagen incluis, een ontmoetingsplek zijn waar je terecht kan voor een mooie film, docu’s van Nowness, Vimeo Staff Picks of vintage commercials. Met een heerlijk glaasje wijn, koffie of ander lekkers erbij, natuurlijk.’

 

Waar? TT-Center, 1ste verdieping, Sint Jozefstraat 10 in 3500 Hasselt

Wanneer? 1 december 2017 – 28 januari 2018. Open elke vrijdag, zaterdag en zondag van 11u. tot 19u

Info? facebook.com/thelistmag.online