IKEA en HAY, verbroedering tussen twee Scandinaven

Mix van Zweeds met Deens design geeft minder strakke lijnen en meer zachte rondingen

Vandaag stelt IKEA haar nieuwste samenwerking voor, dit keer met het Deense designbedrijf HAY. Het ontwerpersduo achter HAY staat bekend om hun eenvoudige, functionele en esthetische producten. Kortom: een perfecte match met IKEA. Het resutaat is YPPERLIG, een collectie met tijdsloze basics die zijn aangepast aan de moderne wensen en behoeften. De collectie is vanaf 7 oktober 2017 beschikbaar in alle IKEA shops.

Tel het beste uit Zweden en Denemarken bij elkaar op en je hebt de nieuwe YPPERLIG-collectie, een reeks minimalistische banken, stoere koffietafels en praktische accessoires. Kleine dingetjes kunnen elk interieur een tikje persoonlijker maken. Daarom bevat de collectie vele leuke en praktische accessoires. Mette Hay van HAY: ‘We wilden iets maken met een knap uiterlijk, wat mooi is gemaakt en wat nuttig is. Gewoon goede IKEA-producten met een vleugje HAY.’

Deense ontwerpersduo Rolf en Mette Hay van HAY met hun versie van de IKEA-tas Frakta

IKEA-Hay4

Metalen spiegels, verkrijgbaar in drie verschillende maten en kleuren, met onderin een subtiel bakje voor sleutels.


 

IKEA-Hay5

Ypperlig-stoel, spuitgiettechniek waarbij in één spuitbeurt vloeibare kunststof in een gietvorm gaat. – Scandinavische traditionele plankentafel met massief houten poten voor extra stabiliteit.


Ook textiel neemt in de Ypperlig-collectie een belangrijke plek in. De meeste kussens hebben aan elke kant een ander motief, wat ze extra speels en (letterlijk) veelzijdig maakt. Kies uit warm bordeaux, zwoel donkergroen of zacht maanblauw en geef je ruimte zachtheid en karakter.

IKEA-Hay7

Tenslotte waagde het ontwerpersduo zich aan een gewaagde make-over! Zo staken ze de iconische blauwe FRAKTA tas in een nieuw jasje, zonder het origineel geweld aan te doen. De FRAKTA-tas is na alle ophef met Balenciaga’s luxeversie in leder. HAY gaf de draagbare icoon een make-over. De tas zal verschijnen in groen, donkerrood en geel met verschillende motieven. Mette Hay behield het formaat en het materiaal, maar speelde met de kleur en weefpatronen. De update van de oersterke en multifunctionele tas is verkrijgbaar in het groen, donkerrood en geel met verschillende motieven.