Delaktig is Tom Dixon’s collectie voor IKEA

DELAKTIG is een meubel als één grote puzzeldoos van zit- relax- en werkcombinaties

Voeg armleuningen en een lamp toe. Kies een tafel en een hoes voor de rugleuning. Verwissel de armleuningen. Verander de rugleuning. Voeg extra kussens toe. Of steek de hele sofa in een nieuwe hoes. Kortom, met DELAKTIG doet ieder zijn ding!


Dat mensen nu kleiner wonen, er thuis meer dingen tegelijk gebeuren en we communiceren via technologie beïnvloedt continu ons dagelijks leven. IKEA en designer Tom Dixon wilden uitzoeken wat dat betekent voor het zitmeubel.

DELAKTIG, Zweeds voor ‘deelachtig, betrokken’, draait grotendeels om samenwerking. Meestal werkt IKEA met één designer of designteam, maar deze keer wilde het voluit gaan voor co-creatie in de breedst mogelijke zin. Daarom vroeg het 75 designstudenten over de hele wereld om te komen met eigen tips en ideeën. Zo ontstond DELAKTIG, een oplossing om het samenleven vlotter te doen verlopen in een moderne wereld waarin niets lang stilstaat. De veelzijdigheid van het platform helpt je grip te krijgen op uiteenlopende en vaak onvoorzienbare aspecten van het dagelijks leven, van blokken voor dat belangrijke examen tot de perfecte setting creëren voor een cosy tête-à-tête cocoon.

Delaktig-Ikea2

Zie DELAKTIG als een wit doek. Beslis hoe groot je onderstel moet zijn en laat je dromen en behoeften de rest bepalen. En onthoud: niets is definitief. Het opzettafeltje switcht zo vaak je wil van koffiepauze naar werkstationmodus.

 

ikea-3

Lamppost, opzetbaar en DELAKTIG verandert in een gezellige lectuur-hoek

In tegenstelling tot de traditionele aanpak van sofaontwerp en -productie wordt het DELAKTIG onderstel op industriële wijze vervaardigd. Dat is waarom IKEA en Tom Dixon besloten om ondermeer met aluminium te werken. Dat is prima geschikt voor industriële processen. Het resultaat is een slijtvast, vederlicht frame dat een primaire esthetiek uitstraalt.

ikea-2

 

Delaktig-Ikea3

Cocooncombinatie, een perfecte setting voor een cosy tête-à-tête

In januari 2018 brengt IKEA zijn creatie DELAKTIG naar een pop up-expo in de creatieve design-district van de Brusselse Dansaertwijk. Het publiek kan er het nieuwe woonplatform DELAKTIG in al zijn diversiteit ontdekken.

Wanneer? 13 janvier tot 31 januari 2018. Vrije toegang, maandag tot vrijdag van 13h tot 18h, zaterdag van 11h tot 18h.

Delaktig-Ikea-cotact

Delaktig Gallery by Ikea

Dansaertstraat 90

1000 Brussel.