La Redoute mikt op mix van meubilair

Meubelcollectie La Redoute-collectie is mix & match voor elke smaak

Zoals het in de kledingsector gaat, betekent september voor de meubelgiganten eveneens zoveel als ‘fashion week’. Ook het Franse ‘La Redoute’ lanceert in Vlaanderen zijn nieuwste collectie. Volgens hen is de nieuwe interieurtrend een elegante mix van Vintage Couture, geromantiseerd met art deco-motieven, gedecoreerd met Country Craft-objecten. En dit alles tegen een setting van urban met een vrouwelijke toets. Kortom, voor elk wat wils!


De sfeer is outdoor. De kern van het gezinsleven, een solide hoevetafel die de kids ziet opgroeien tot twintigers. Stoelen in rotan op hoge frêle poten als fragiele insecten. Onkruid is ook een bloem, zeker wanneer geplaatst in een hedendaagse vaas.


Zuiderse hacienda-stijl met ruwe steunbalken. Textiel in mix van geraffineerd en bruut katoen. Decoratie veelal in gevlochten riet en natuurlijk een groen accent.


City-look met industriële accenten van golfplaat en stalen steunbalken. Ronde vormen van vintage-tafels en overdadige aaibaarheid van sierkussens en geknoopt tapijt verzachten de strakke loftstijl.


Eén en al zachtheid in dit fluwelen salon als een vrouwelijke ‘mancave’. Kletsen met vriendinnen in boudoir-stoelen, tegen een decor van typisch art deco-decoratie zoals behang met visschubben, een geometrisch tapijt en een gouden zonnespiegel.


Topstuk uit La Redoute’s collectie in typisch fifties ‘bean shape’ dat echt wel een trofee verdient. Workdesk of waarom niet make-uptafel in glamoureus groen met werkblad in tropisch hout-look. Zo decoratief dat je er zelfs niet hoeft aan te zitten.