#Nieuws

Parkettip: Leg eens een Le Corbusier onder je voeten

Het Parijse Secret d'Atelier mag als enige parkethuis ter wereld uitpakken met een gamma parketvloeren in de kleuren van Le Corbusier.

Geplaatst op  
Parkettip: Leg eens een Le Corbusier onder je voeten © Facebook @CFParquet

Ben je nog op zoek naar een uitzonderlijke vloer om je woonkamer net dat kleine beetje extra te geven? Let dan nu goed op, want wij hebben dé trendvloer bij uitstek voor je gevonden. Niet alleen is het een parketvloer van uitzonderlijke kwaliteit, hij komt ook nog eens in een exclusief Le Corbusier kleurenpalet. Maak kennis met Secret d’Atelier en het gloednieuwe Le Corbusier vloerengamma.

Secret d’Atelier… Het klinkt intrigerend als naam, nietwaar? Toch ben je hier voor het achterhalen van ambachtsgeheimen aan het foute adres. Tenzij misschien dit: Secret d’Atelier is het eerste France parkethuis dat zijn energie volledig wijdt aan het creëren van het meest luxueuze parket ter wereld. En dankzij hun exclusieve samenwerking met de Fondation Le Corbusier zijn ze alvast goed op weg.

Ontdekkingstocht

‘Les Couleurs de Le Corbusier’ heet hij. Simpel, kort en to the point. Aan de hand van 11 vloeren neemt deze nieuwe collectie je mee naar het kleurrijke universum van de Zwitsers-Franse architect die zonder twijfel gerekend kan worden tot een van de meest toonaangevende van de voorbije eeuw. Ettelijke moderne gebouwen en designklassiekers dragen zijn naam, net als 63 kleuren die hij speciaal creëerde om bepaalde elementen in zijn ontwerpen in de verf te kunnen zetten.

Vermoedelijk zou hij dan ook blij zijn geweest om te horen dat anno 2018 11 van de 63 kleuren op zijn Polychromie Architecturale in de vorm van luxueuze parketvloeren hun comeback maken. Een blik op de website van Secret d’Atelier leert dat er drie grijstinten in de collectie zitten (licht-, midden- en donkergrijs), twee bruintinten (Ombre Naturelle Claire en Terre Sienne Brûlée), één oranjetint (Orange), twee roodtinten (Rouge Vermillon en Le Rubix), één groentint (Vert Anglais Clair), één blauwtint (Bleu Céruléen) en één indrukwekkend donkere Noir d’Ivoire.

Mix & match

Stuk voor stuk parketvloeren van uitzonderlijke kwaliteit met een glanzende toplaag, alsof de vloer net gelakt is. Te leggen in één enkele kleur in de hele ruimte of, voor wie creatiever uit de hoek wil komen, in combinatie als patroon. Parallel, diagonaal, met kruisende tussenlijnen of kleine, contrasterende blokjes; met dit parket kan je letterlijk alle kanten op. Zoals het een echte designklassieker betaamt.

Meer info over Les Couleurs de Le Corbusier vind je op www.secret-atelier.com.