Linoleum en vinyl, een feestelijke comeback!

Linoleum en vinyl zijn niet langer ouwbollig dankzij parketimitatie of moderne kleur en design

  Na de dominantie en routine van parket en natuursteen zijn vinyl en linoleum aan een comeback toe! Dat is natuurlijk niet voor niets, want het materiaal is oersterk. Dankzij de moderne printtechnieken kunnen vinyl en linoleum de looks aannemen van zowel  parketvloeren, over natuursteentegels tot de meest avant-garde fotoprints!


Linoleum is een natuurproduct. Het is samengesteld uit lijnzaadolie, kurk of houtmeel, kalksteen, hars en jute. Kortom, het is een van de meest duurzame vloerbekledingen. Het heeft een lange levensduur en is uitermate geschikt voor plaatsen die intensief worden gebruikt. Het is bestand tegen langdurige belasting van zware meubelen of stoelen. Precies daarom kiezen scholen, ziekenhuizen of andere publieke ruimtes vaak voor een linoleum vloerbekleding.

Vaak wordt linoleum ook verward met een vinylvloer of pvc-vloer. Vinyl is een synthetisch materiaal terwijl linoleum puur natuur is. Door zijn natuurlijke eigenschappen is de onderkant van linoleum niet bestand tegen water. Vinyl is dat dan weer wel. Linoleum en vinyl zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen, kleuren en dessins. Ideaal als je op zoek bent naar een vloerbekleding die jouw leefwereld en karaktertrekken kan illustreren. Ze zijn beschikbaar in een bijna onuitputtelijk kleurenpalet en leent zich ideaal voor designvloeren. Trouwens tegenwoordig is linoleum ook verkrijgbaar is in een click-variant. Dat vergemakkelijkt nog de plaatsing en geeft je nog meer carte blanche om een eigen origineel ontwerp te maken.

Niks anders dan troeven met linoleum of vinyl op je vloer. Het is erg anti-allergisch omdat stof zich niet vastzet op zijn anti-statisch oppervlak. Het is trillingsdempend en dus ook geluidsisolerend. Bovendien voelt het blootvoets gezellig en niet koud aan. En natuurlijk heeft linoleum een interessante prijs-kwaliteitverhouding. Hier volgt een inspiratievolle selectie van interieursferen met linoleum en vinyl!Impress update 2017 Expressive floors

Brute grafiek als van een metalen garagevloer – Ideaal voor ‘urban loft‘ stijl


Als Rustiek en mediterraan parket met een visgraatmotief  – Mooi met sobere vintage decoratie


Impress update 2017 Expressive floors

Geometrisch en pastel brengen licht in huis – Californische Fifties look


Vloer als een patchwork-mix tussen van hout en textielpatroon – Perfect met Scandinavische stijl