Pierre Frey viert ‘Indian Summer’ ’s winters

Pierre Frey valt na de Afrikaanse nu voor de Amerikaanse ethnische tribals

‘Arapahos’, een collectie van exotische tribals en motieven doorspekt als eerbetoon aan de gelijknamige Native Americans, de oorspronkelijke bewoners van het Noord-Amerikaanse continent. 

De Arapahos, de Dakota’s, de Sioux en talloze andere Indianenvolkeren bevolkten relatief vreedzaam het Noord-Amerikaanse continent totdat de Europese invasie begon. Met deze exuberante collectie behang en textiel brengt het Parijse huis Pierre Frey naar de Amerikaanse prairies en rotsformaties, thuis van de Indiaan en zijn volk. De Arapaho-Indiaan die in harmonie leeft met de natuurelementen en er zijn goden in terugvindt. De Indiaan die een dialoog aangaat met de geestenwereld via zijn tribals.

Het Franse Pierre Frey, altijd een trendsetter als het op vernieuwende textiel- en behangpatronen aankomt. In de zin van, als het in een chique  Parijs burgerhuis kan, dan mag het ook in de woning van jan Modaal in de rest van de wereld. Pierre Frey deinst dus niet terug voor het ‘vulgariseren’ van zeg maar gerust ‘excentrieke’ interieurkleuren, zoals die eerder in de kasteelinterieurs van een prettig gestoorde, Engelse markies passen dan in je doordeweekse nieuwbouw-familiewoning.

Maar toch, Pierre Frey staat niettemin bekend als succesvolle trendwatcher en trendsetter. En waarschijnlijk slaan zij met het goedkeuren van deze kleurexplosie de bal opnieuw juist. Maar het moet gezegd, Pierre Frey bevindt zich met deze collectie op een smalle grens tussen ‘wow’ en ‘erover’. Onze voorkeur gaat naar het gamma waar op een witte fond abstracte, graffiti-achtige gezichten dansen, alsof ontworpen door de laatste pop art-god Jean-Michel Basquiat. Wat er ook van zij, het is genieten geblazen van deze Araphos-collectie in al zijn aspecten!

pierrefrey-8

Rustige tribal-motieven in een patchwork-configuratie aan de wand (boven) matcht met stoelbekleding (onder)

pierrefrey-6

Tribal meets graffity…collectie met gestyleerde gezichten die door Basquiat ontworpen konden zijn (boven en onder)

pierrefrey-2