Piet Moodshop beurt bezoekers op

Nood aan een gratis feelgood-boost? Loop eens binnen bij Piet Moodshop

PIET Moodshop haalde zijn naam bij de Sint-PIETersnieuwstraat. Bij niet-Gentenaren gaat er geen licht op.  Maar als ik zeg ‘de Vooruit’ dan weet zowat heel Vlaanderen over welke Gentse buurt het gaat. Want elkeen van ons deed wel eens een nachtje door op een zalige ‘fuif’ in deze iconische feestzaal. Wel, het is schuin over ‘Vooruit’ dat Piet Moodshop zijn deuren opende.

Eigenaar Christophe Verbeke was gecharmeerd door een historische winkel die eerst een kruidenier en vervolgens een lingeriezaak huisde. De lingeriewinkel liet geen sporen na, maar de oude rekken en lades van de kruideniersperiode daarentegen bepalen nog steeds het interieur.

Christophe vertelt enthousiast hoe het allemaal begon: ‘Ik ben zelf een verwoed on line-shopper. Maar dan wel één van-het-laatste-moment! Ik moet toegeven, als ik een origineel geschenkje voor een feestje nodig heb, dan begin ik mijn zoektocht altijd veel te laat. Gevolg, ik krijg het pakketje meestal thuisbezorgd als het feestje al voorbij is.’ lacht Christophe. ‘Dit overkomt mij dikwijls en telkens is de teleurstelling zo groot dat ik stilletjes wenste dat er een échte shop zou bestaan, waar ik gewoon kon binnenwandelen en diezelfde unieke items aan de toonbank kon aankopen.’

Piet Moodshop3

‘Light My Table’ – Klemstatieven me lampsnoer

En zo gebeurde het. Christophe is een ervaren interieurdesigner en weet zijn productselectie te maken op puur buikgevoel, gecombineerd met wow-effect en esthetisch plezier. Zowel items van bekende merken als van kleinere of beginnende designers passeren de revue en het assortiment vult zich aan het ganse jaar door met nieuwe artikelen. En wat voor een assortiment. Artikelen gaan van een flesje trendy ginger-ale van 2,50 tot luxueuze hebbedingetjes als een massief maar ultra-dunne marmeren hoes voor je IPhone, die dan 120 € kost. Kortom, voor elk budget iets. Verder gaar het van elegant design bestek over kookpannensets, over exclusieve vodka- en ginmerken, tot avant-garde hang- en staanlampen. En niet te vergeten, cadeautjes-met-eenhoek-af, zoals een DIY-kit waaruit je zelf een portefeuille in mekaar bokst.

Piet Moodshop als pepmiddel

Christophe legt even uit wat het begrip ‘moodshop’ inhoudt: ‘Een definitie voor dat woord is moeilijk te geven. Het is eerder een ambitie. Ik run een winkel waar je gelukkig van wordt. Niet alleen omdat je hier het geschikte designcadeau vindt voor mannen en voor vrouwen, maar vooral omdat de voorwerpen ook gewoon mooi zijn om naar te kijken. Geluk is een soort bijproduct van mijn winkel. Een ‘nevenwerking’, die je er gratis bij krijgt. Ik illustreer het even met een anekdote. Piet Moodshop ligt temidden van de Gentse studentenbuurt. Er is zo één student die hier echt veel over de vloer komt zonder echt iets te kopen. Op een keer verontschuldigde die jongen zich daarvoor, met de uitleg dat hij het echt niet laten kon in mijn shop tussen de koopwaar te slenteren omdat hij bij het weer buitengaan zich stukken beter weer voelt. Wel, voor mij is dat het mooiste compliment dat mijn shop krijgen kan. En het bewijs voor mij dat ik in mijn opzet geslaagd ben.’ glimlacht Christophe voldaan.

‘Jointed Wall’ – Wandhangrek

 

Iphone-hoes in massief maar ultra-dun marmer

 


Piet Moodshop1

Piet Moodshop

Sint-Pietersnieuwstraat 94
9000 Gent

www.pietmoodshop.be