De Roomba 966 of de poetshulp loopt op wieltjes

Laat het stofzuigen aan je assistent over en doe intussen iets 'echt' nuttigs

Roomba stofzuigers
©

Dinertje onder familie gezellig bij je thuis. Leuk, maar…dan wel op een drukke vrijdagavond, na je laatste werkdag. Wie kent er niet dat paniekscenario van wat-doe-ik-eerst?

Meestal gaat het dan zo: één, tafel feestelijk dekken, want daar wil je echt niet door te vroege invités op betrapt worden. Twee, al wat op wat op voorhand uit de koelkast kan, in de oven of op het vuur. Drie, snel de in de kleerkast of voor de spiegel. En vier, snel de stofzuiger…

Maar dan plots die veel te vroege ding-dong. In ijltempo naar de voordeur ‘scant’ je blik supersnel de halltegels op venijnige vuiltjes. En dan totale shock…Want links en rechts van je luchtverplaatsende passen, dansen pluizen als motten op en neer dat het een lieve lust is. Te laat om er met een stofzuiger achteraan te gaan! Het onheil is geschied. Op zo een moment verlang je met gans je hart naar een trouwe poetshulp die achter de stofduivels gaat, terwijl jij je uren doorwerkt op kantoor en ’s avonds tijd wint voor andere dingen. Wel, de oplossing voor dit probleem ligt misschien wel in een totaal andere hoek dan je zou verwachten.

Roomba3Roomba2

Eén oog op de toekomst

Jouw ‘personal assistent’ zou wel eens Roomba kunnen heten. Hij loopt wel niet op twee benen, is zelfs ‘laag bij de gronds’ en heeft geen twee ogen, maar amper één. Toch volstaat dat om smetteloos werk te leveren. Want technologie staat voor niets. iRobot® maakt al sinds 1990 huishoudrobots en heeft er wereldwijd al meer dan 14 miljoen verkocht. De producten van iRobot staan bekend om hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en slimme technologie.

De Roomba 966 bijvoorbeeld is 1 van hun paradepaardjes. Hij zet zelfs automatisch extra zuigkracht in op tapijt. Huisdierhaar en grotere vuilstukjes verslindt hij moeiteloos. Zo stoer als een straatveegmachine het doet met stoepranden, zo roekeloos is de Roomba 966 ook met die vreselijke stofpluizen die steeds weer opnieuw een veilig plekje opzoeken tegen uw plinten. Met zijn draaiende zijborstels maken deze jongens geen schijn van kans.

Foutloos parcours

Zijn cameratechnologie is verbluffend, een primeur voor Europa trouwens. Op basis van de digitale beelden maakt hij een ‘plattegrond’ van het huis. Zo slalomt hij niet alleen vloeiend om meubilair en andere obstakels heen, maar onthoudt ook waar hij al gereinigd heeft. Het oog van Roomba 966 herkent zelfs ‘valkuilen’ zoals een neerwaartse traprand. Daar blijft hij wijselijk van weg. Door zijn super-vlakke body glijdt de robot zelfs moeiteloos onder banken en bedden door. Geen stofschuilplaats is veilig. Na het opladen start hij dan weer met schoonmaken op de plekken waar hij nog niet kwam.


Erg futuristisch is de Roomba-app voor je smartphone. Stofzuigen opstarten kan supersnel. Eén druk op de grote CLEAN-button en je robot schiet wakker, waar ook ter wereld jij zelf bent. Kijkt je baas niet mee over je schouder of heb je een vrije minuut? Kies dan snel in een handig keuzemenu welk schoonmaakprogramma de Roomba 966 voor jou het best opstart.

Roomba1

Dus waarom het jezelf moeilijk maken, terwijl het zoveel makkelijker kan? Trouwens, maak je geen zorgen over die pluizen van daarnet op je familiefeestje. Mocht schoonma dan toch ‘engeltjes’ zien voorbij waaien, vertel haar dan maar over je nieuwe ‘elektronische vriendje’ die er straks wel mee afrekent, de kruimels aan haar stoelpoten inclusief.

Te koop in de elektrozaak en op www.irobot.be – Richtprijs: 899 €