Roomdividers staan centraal in uw leven

Roomdividers vergroten of verkleinen uw leefruimte naar eigen smaak

IKEA leerde decennia geleden het grote publiek de roomdivider kennen, met zijn klassieker ‘Expedit’. Vandaag is hij nog steeds hun succesnummer.

Nederlanders spreken al lang over een roomdivider, een ‘ruimteverdeler’ dus. Maar in Vlaanderen gaat het nog steeds over een ‘boekenrek’ zelfs al leunt dat al lang niet meer tegen de muur. Het paradoxale van dit vrijstaand meubel is dat het uw woonruimte visueel zowel vergroot als verkleint. Dit hangt af van hoe u hem gebruikt. Vele flatbewoners onder ons wonen in die typisch rechthoekige woonkamers met open keuken. Het probleem daar is dat de keukenhoek griezelig dicht in de buurt van eetkamer en salon komt. De oplossing hier is de roomdivider. Je maakt eigenhandig een grens tussen keuken en salon door hem daar te plaatsen waar je anders een muur zou bouwen om de keuken van living te scheiden. Of je gaat voor een kleine bureauhoek in je living. Even apart werken terwijl je nog steeds een woord wisselt met hen die in het salon zitten.

Ideale toepassing van een roomdivider is het opdelen van zowel de hyper-kleine studio als de mega-grote loft. In beide gevallen lopen slaapkamer en living in elkaar over. Ook hier weer schep je dus gezelligheid en intimiteit met een roomdivider.

Kies bij je aankoop voor een luchtig ‘doorkijkmodel’ want net omdat je er los door kijkt heeft hij tegelijk dat vergrotend én insluitend effect. Pik een meubel uit dat hoog genoeg is, zo niet heeft het geen afbakenend effcet. Je zal zien, je leert het snel. Succes!FLOWER POWER

roomdivider-interiorjunkie51-740x721

Socker
Plantenstandaard voor binnen/buiten, donkergrijs bij IKEA
29,99 €
————-

ART DECO

lavis_witold_roomdivider_met_8_vakken_01

Lavis Witold
Roomdivider met 8 vakken, bij Lumz

€ 749,99


 

AVANT GARDE

Extremis Sticks (3)-2016-0722155959

Extremis Sticks

imitatie-houten stokken in kunststof voor binnen/buiten, bij Mastermeubel

500 €


OUTDOOR

roomdivider-met-verlichting-hout-lengte-122-cm-noa-500-4-14-154789_1

NOA

Roomdivider met verlichting in hout, bij Maisons Du Monde

449,90 €


VINTAGE

Bibliothèque-design-double-face-Dama-06

Domino

Roomdivider in hoogglanslak op MDF, bij Newwdesign

579 €


KOT &KIDS

roomdivider-luini-10-vakken-wit-7dc

Luini

Roomdivider  10 vakken, bij Emob 

115 €