Staycation: 10 Airbnb parels in eigen land

Geen zin of groot budget om je naar het buitenland te verplaatsen? Met deze inheemse Airbnb tips geniet je volop van de Belgische zomer!

© Airbnb - Le Fournil

Heb je dit jaar besloten om het land niet verlaten of heb je gewoonweg zin in een Belgische zomer? Je kan in eigen land gemakkelijk eropuit trekken voor een aantal dagen, zonder je ver te moeten verplaatsen. In een mum van tijd bevind je je middenin de natuur of de gezellige drukte van een grootstad. Aan jou de keuze uit onze unieke tips!

1/30

Als er één bijzondere plaats is, dan is het woning Van Wassenhove wel. Het huis is een uniek ontwerp van architect Juliaan Lampens in Sint-Martens-Latem. De centrale interieurelementen, beton en hout, getuigen van een sterk staaltje brutalisme. Meer informatie vind je terug op het Airbnbprofiel.

2/30
©Airbnb
3/30
©Airbnb
4/30

Al eens overnacht in een klooster? B&B Marie Reine biedt je de mogelijkheid om in een voormalig klooster in de buurt van Gent te genieten van een unieke ervaring. De inrichting is zacht en warm, met veel aardetinten en natuurproducten. Meer informatie vind je terug op het Airbnbprofiel.

5/30
©Airbnb
6/30
©Airbnb
7/30

Wil je eens deftig één met de natuur zijn? Probeer eens een overnachting in een eco-vriendelijke yurt. In Oostkamp, middenin een bos, geniet je van een geweldige ervaring tussen het groen. Slapen doe je in de tent, wassen in de nabijgelegen boomhut. Meer informatie vind je terug op het Airbnbprofiel.

8/30
©Airbnb
9/30
©Airbnb
10/30

Op tien minuten van het historische stadscentrum van Antwerpen, vind je een unieke villa met gigantische zwembad én stadstuintje. Helemaal geschikt om volledig tot rust te komen. Binnen is het lichtrijk en tref je design aan van topkwaliteit. Meer informatie vind je terug op het Airbnbprofiel!

11/30
©Airbnb
12/30
©Airbnb
13/30

Reis naar onze hoofdstad in het vizier, maar nog geen verblijfplaats gevonden? Liefhebbers van strak design, kunst en antiek vinden hier gegarandeerd hun gading. De loft in Elsene biedt plaats aan een maximum van acht personen en heeft vier badkamers. Meer informatie vind je terug op het Airbnbprofiel.

14/30
©Airbnb
15/30
©Airbnb
16/30

Temidden van de Ardeense natuur, in het Luxemburgse Awenne, ligt er een parel van een vakantiehuis op je te wachten. Het huis laat veel licht binnen dankzij de grote ramen en is heerlijk minimalistisch, doch warm aangekleed. ‘Le Fournil’ bezit 3 slaapkamers en badkamers en kan plaats bieden aan maximum 8 personen. Meer informatie vind je terug op het Airbnbprofiel.

17/30
©Airbnb
18/30
©Airbnb
19/30

Het voelt een beetje aan als een moderne blokhut, deze Gentse loft. Het interieur is bijzonder stijlvol en warm, en je kan er terecht met een maximum zes gasten voor een zalig verblijf in de stad van de Cuberdons. Meer informatie vind je terug op het Airbnbprofiel.

20/30
©Airbnb
21/30
©Airbnb
22/30

Mijmer je ook altijd weg bij het zien van een romantische film aan een meer? Het is meer dan een dagdroom als je een verblijf regelt in het kleine roze Sarabande huisje aan het meer van Genval in Overijse. Jacuzzi met zicht op het water incluis. Meer informatie vind je terug op het Airbnbprofiel.

23/30
©Airbnb
24/30
©Airbnb
25/30

Altijd al je stempel willen drukken op een historische plek? Dit is je kans: the minister house is het voormalige verblijf van de bedienden van de Gentse bisschop. Het pand ligt op wandelafstand van de gekende Sint-Bavo kathedraal. Een wit hemelbed om bij weg te dromen, een sauna en een vrolijke mosterdgele binnenplaats… Wat heeft een vakantiewoning nog meer nodig? Verdere informatie vind je op het Airbnbprofiel.

26/30
©Airbnb
27/30
©Airbnb
28/30

Gent bezit veel pareltjes en deze pocket design loft – met uitzicht op het kanaal – mag niet ontbreken in de lijst! De inrichting is sober maar schattig, met een lichte Sex and the City feel. Ideaal voor een uitstap met je beste vriend(in). Meer informatie vind je terug op het Airbnbprofiel.

29/30
©Airbnb
30/30
©Airbnb

Lees ook:

20 onmisbare outdoor items voor een onvergetelijke zomer!

Sprookjesachtige openlucht adresjes voor de zomer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.