#Inspiratie#Tuin & terras

Terrasmoois: de Swim stoel van Margaux Keller voor Bibelo

Elegante lijnen en verfijnde kleuren; deze terrasstoel wordt onze favoriet deze zomer

Geplaatst op  
Terrasmoois: de Swim stoel van Margaux Keller voor Bibelo © Laure Melone

Hoe mooier het weer wordt, hoe meer wij beginnen te dromen van lange avonden op het terras, liefst zittend op een mooi designexemplaar bestemd voor het buitenleven. Wij hebben ons oog laten vallen op de Swim stoel die Margaux Keller ontwierp voor Bibelo en waren op slag verliefd. Jij ook?

Bibelo x Margaux Keller = Swim

Kleurrijk, ludiek, minimalistisch en speels; dat waren de woorden die ons te binnen schoten toen we de Swim stoel die Margaux Keller voor Bibelo ontwierp voor het eerst zagen. In 2017 tekende de Franse designer voor een collectie outdoormeubelen bij Bibelo. A match made in heaven voor het merk dat er zijn missie van maakt jong Europees designtalent een duwtje in de rug te geven door hen te begeleiden bij het ontwerpen van hun eerste stuks ‘in opdracht van’.

De ontwerpen van Bibelo spelen in op het gevoel met hun simpele, universele vormgeving zonder daarbij ooit de kwaliteit uit het oog te verliezen. Het meubilair wordt geproduceerd in Cambodja, in een atelier waar de werkomstandigheden streng gecontroleerd worden met respect voor de werknemers. De collectie Swim van Bibelo verenigt de waarden van het merk met de vaak geniale ideeën van Margaux Keller.

stoel

De Swim stoel: elegant en versatiel

Een lage rugsteun, elegant krommende lijnen en verfijnde kleuren; deze stoel heeft een klein, poëtisch kantje waar wij instant verliefd op worden. Dat hij bovendien in zes kleuren bestaat, maakt de pret alleen maar groter. Maar het detail waar we echt wild van worden? De uitstekende grepen die geïntegreerd zijn in het design en toelaten zowel de stoelen als de tafel in een oogwenk te verplaatsen. Ze zijn geïnspireerd op de bogen die je ook vaak bij zwembadladders ziet, vandaar ook de naam van de collectie.

stoel

Op het eerste zicht lijkt de Swim collectie bestemd voor het buitenleven, maar het leuke aan deze items is dat je ze ook zonder blikken of blozen binnen kan neerzetten. Margaux Keller maakt er dan ook haar missie van om objecten te ontwerpen die moeiteloos in verschillende settings kunnen passen. Het behoeft weinig uitleg dat ze met deze collectie geslaagd is in haar missie. Dat de stukken bovendien zowel bestand zijn tegen weer en wind als tegen de tand des tijds, is mooi meegenomen.

stoel

Ben je net als wij op slag verliefd geworden op deze stoel? Haast je dan om hem in huis te halen, want Bibelo produceert enkel in beperkte oplage.

Swim stoel van Bibelo in metaal en epoxyverf, zithoogte van 30 cm, stoelhoogte van 70 cm, gewicht van 8 kg, € 269. Beschikbaar via www.bibelo.com

Beelden: Laure Melone voor Bibelo

Begint het al te kriebelen om buiten te zitten? Lees dan ook ‘10 must-have items om je terras om te toveren tot loungeparadijs‘.