Stûv, groenste kampioen van houtverwarming

Houtverwarming wint de strijd tegen fijn stof

Stûv
©

Eindejaar betekent extra gezelligheid en extra gezelligheid schep je door extra warmte…Warmte die lijfelijk aanvoelt. 

Stûv is het paradepaardje van het gelijknamige Naamse bedrijf dat specialiseert in verwarming met hout, pellets of gas. Stûv ziet het als zijn persoonlijke missie om producten te ontwerpen die onberispelijk zijn op ecologisch vlak. En effectief, houtverwarming heeft vaak de kwalijke reputatie op het vlak van uitstoot van fijne stof.

Juist daarom is Stûv constant bezig met research en innovatie. Het bedrijf omringt zich met een team wetenschappers, ingenieurs en designers met als missie een milieuvriendelijk product te ontwerpen dat weinig of helemaal niet vervuilt.

Uit deze missie werd het project Stûv-10 geboren. Een kachel waarvan de uitstoot 200 maal lager ligt dan de wettelijke norm en waarvan de fijne stofdeeltjes ondetecteerbaar zijn. Bovendien ligt zijn rendement hoger dan 90%!

houtverwarming

Bij Stûv zouden zij op hun lauweren kunnen rusten bij zo’n mooie overwinning…Maar daar blijft het niet bij. Hun research gaat onophoudelijk door met als streefdoel nog betere verwarmingsprestatie en nog lagere milieuïmpact!

Ecologie en design

Bovenop zijn ecologisch aspect heeft Stûv als troef een in elk interieur passend neutraal design en schept hij steeds weer dat gevoel van huiselijkheid.

Hij werkt in stilte en manifesteert zich enkel wanneer jij het vraagt, zelfs van op afstand controleerbaar en…programmeerbaar. Stûv verwarmt je huis al wanneer jij nog onderweg bent.

Meer info ?

Afspraak hier!