#Agenda#Nieuws

Wonen in de toekomst? Op Together! kom je er alles over te weten

Expo over de uitdagingen van de huisvesting, te ontdekken in het CID in Grand Hornu

Geplaatst op  
Wonen in de toekomst? Op Together! kom je er alles over te weten ©

Dat huisvesting een zeldzaam goed is, is de afgelopen jaren duidelijk geworden. In grote steden stijgt de prijs van onroerend goed, de klassieke concepten van woningbouw kunnen niet aan de vraag voldoen. Deze uitdagingen hebben geleid tot een stille revolutie in de hedendaagse architectuur: samen bouwen en wonen.

Together ! De Nieuwe Collectieve Architectuur” is de eerste tentoonstelling die dit thema op een gedetailleerde manier verlicht door zich te verdiepen in de ruimtelijke ervaring met voorbeelden uit Europa, Azië en de Verenigde Staten. De expo verdiept zich in dit thema aan de hand van schaalmodellen, films en appartementen gereproduceerd op een schaal van 1:1. De studie van historische voorlopers illustreert ook de geschiedenis van gemeenschapsarchitectuur op basis van ideeën van het begin van de 19e eeuw tot de hippies en krakers die de slogan “Make love, no lofts” scandeerden.

Appartementen met een klein restaurant, Tokyo © Naka Architects ‘Studio, Tokyo, 2014

Wil je graag meer weten over de evolutie van de gemeenschapsarchitectuur in de loop van de eeuwen en de uitdagingen van wonen in de toekomst? Breng dan zeker een bezoek aan het CID in Grand Hornu, waar nog tot 1 juli de expo  Together! De nieuwe collectieve architectuur loopt.

LT Josai, Nagoya, 2013, Naruse Inokuma Architects, Tokyo © Masao Nishikawa

 

Een tentoonstelling van het Vitra Design Museum

Curators: Ilka en Andreas Ruby; EM2N

Van 25/03 tot 1/06 – CID Grand Hornu – Magasin aux foins

 

Het team van Actief Wonen dankt u voor uw deelname! Volg ons op Facebook & Instagram !