#Ideeën#Interieuradvies

Van de catwalk naar je interieur: 4 modetrends vertaald in plaids

Nood aan een plaid parade? Wij linken 4 modetrends aan de knapste warmhouders!

Geplaatst op  
Van de catwalk naar je interieur: 4 modetrends vertaald in plaids © Mansur Gavriel, Hay, Zara Home, Ermanno Scervino

Designers halen vaak hun inspiratie uit de modewereld . Deze winter zien we veel zachte materialen, geometrische motieven (hallo daar, ruitjes!) en warme kleuren in de kledingboetieks… Die evengoed hun weg naar het interieur vinden. 

Samenstelling: Emilie Mascia

Trend 1: de Teddy

Prêt-à-portercollectie herfst-winter 2018 van ©Mansur Gavriel

Op modevlak kan je er werkelijk niet meer overheen kijken, de snoezige teddy winterjas domineert de dressing van menig koukleum en fashion victim. Deze zachte trend inspireerde ook een aantal designbrands om dezelfde texturen te gebruiken. En als kers op de taart neigt onze selectie teddy plaids naar de kleur van het jaar 2019: Living Coral!

Trend 2: Hier ga je de mosterd halen

Prêt-à-portercollectie herfst-winter 2018 van ©Mansur Gavriel

De kleur kent zijn voor- en tegenstanders, maar mosterd is wel echt trending. We zien vooral truien en lange mantels in deze natuurlijke, aardse kleur. Net zoals terracotta, komt ook deze aardse kleur naar de voorgrond op interieurvlak in 2018. Van intens goudgeel tot valere varianten.

Trend 3: weelderig wollig

Prêt-à-portercollectie van ©Christian Dior

Het populaire materiaal van vele ontwerpers in zowel het domein van zowel de mode als het interieurwezen: de schapenvacht. Niet alleen zijn textuur, maar ook de ivoorachtige kleur van het materiaal blijkt enorm populair te zijn.

Trend 4: Ruitenkoningin

Links: prêt-à-portercollectie herst-winter 2018 van ©Emilia Wickstead Rechts: prêt-à-portercollectie herst-winter 2018 van ©Ermanno Scervino

Mocht het je nog niet opgevallen zijn, ruiten domineren het straatbeeld al geruime tijd. In de mode vertaalde zich dat o.a. in excentrieke wintermantels, broeken, hemden, sjaals etc. Thuis geef je je woonruimte een extra gezellige toets met een beetje neo-rustiek… Daar is een geruite plaid uitermate geschikt voor!

Dit interesseert je misschien ook wel:

3 x feesttafelinspiratie voor een sprankelend eindejaar! 

10 Belgische interieuradresjes voor een origineel kerstcadeau

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.