#Nieuws

Vier redenen om naar het Design Museum in Gent te gaan deze zomer

Het Design Museum verrast met interessante expo's van iconische designers

Geplaatst op  
Vier redenen om naar het Design Museum in Gent te gaan deze zomer © designmuseumgent.be

Als je van design houdt ben je het jezelf verplicht om het Design Museum in Gent een bezoek te brengen. Het museum werkte de afgelopen maanden aan enkele expo’s die het bewonderen waard zijn. En de namen zijn niet van de minste: je vindt er o.a. het werk van de twee Maarten’s – Baas en Van Severen – en vele andere iconische designers. 

  1. Object Stories

Groentjes én kenners vinden hun gading in deze expo over het collectieve Belgische designgeheugen van 1805 tot en met vandaag. 200 objecten werden door medewerkers van het Design Museum geselecteerd op basis van hun esthetische bijdrage maar ook omwille van het historisch belang van de items.

Omdat de expo ogenschijnlijk ‘alledaagse’ objecten tentoonstelt, biedt het Design Museum alternatieve routes aan waardoor je andere perspectieven krijgt terwijl je de items aanschouwt. Via vijf voorgestelde ‘lagen’ kan je de expo op verschillende manieren ervaren.

Bron: designmuseumgent.be
  1. Hide and Seek – expo van Maarten Baas

Zegt de naam Maarten Baas je iets? De Nederlandse enfant terrible van de designwereld maakt een serieuze opmars en is toe aan zijn allereerste retrospectieve expo in Gent. Tot zijn repertoire behoort o.a. Clay, waar hij een serie van unieke, handgemaakte meubels vervaardigde uit industriële klei. Real Time zoekt dan weer de grenzen van onze tijdbeleving op: de expo toont zijn uurwerken waarbij een man elke minuut schildert en de wijzers van de klok uitwist.

Expo loopt tot en met 30 september 2018.

Bron: designmuseumgent.be
  1. Poème Brut

Deze expo belicht de vlucht uit globalisatie en dematerialisatie van designers, en het teruggrijpen naar de kunst van ambacht, lokale technieken en materialen. Zowel oude, vergeten materialen als revolutionaire technieken werden aangewend voor de tentoongestelde creaties. Poème Brut zoomt in op de designer als een soort van alchemist, waarbij curator Siegrid Demyttenaere in samenwerking met atelier Lachaert Dhanis iconisch, evenals jong talent in het designteam verwelkomde.

Deze expo loopt nog tot en met 2 september 2018.

Bron: designmuseumgent.be
  1. Het wilde ding. Collectiepresentatie over het werk van Maarten Van Severen en co. 

Dit vormt reeds de tweede opstelling rond hedendaags design in de ogen van Maart Van Severen en co. De collectiepresentatie verbindt de werken van de bekendste Belgische designer en het werk van andere kunstenaars en designers van zijn generatie, met het minimalisme als kenmerkende stijlinvloed.

Het Wilde Ding verwijst naar Maarten Van Severen als designer: een ode aan iemand die wild was in alles, maar vooral in zijn ontwerpen. De collectie werd tot stand gebracht door Marij De Brabandere en Hilde Bouchez, die het gelijknamige boek uitbracht hierover.

Bron: designmuseumgent.be

Meer informatie vind je terug op de website van het Design Museum in Gent.

Jan Breydelstraat 5
9000 Gent

Open van maandag tot zondag, op woensdag gesloten.

Benieuwd naar design van de toekomst? Bezoek Together! eens.

 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.