#Ideeën#Interieuradvies

Voor & Na: het bewijs dat een trap alles kan veranderen

In een typisch Brusselse herenhuis werden twee verdiepingen vernuftig verbonden

Geplaatst op  
Voor & Na: het bewijs dat een trap alles kan veranderen © Emilie Mascia

Interieurontwerpster Zoé De Bueger vond met de ingenieuze ‘opslagtrap’ dé oplossing om twee losstaande ruimten te verbinden.

Zes jaar geleden vestigden Zoé De Bueger en haar partner zich in een herenhuis in het Brusselse, waar ze introkken in een ruimte op de begane grond en op het eerste verdiep. Via een gemeenschappelijke trap in dit huis konden ze van de ene naar de andere verdieping lopen. Met de komst van een kind was verandering noodzakelijk. Opgeleid als interieurontwerpster aan de academie van Schone Kunsten in Brussel, ontwierp Zoé een trap met acht opslagruimten om de twee leefgedeelten te verbinden.

Voor de realisatie van deze trap deed Zoé beroep op de schrijnwerkerij van de Dewinter broers, metaalbewerker Metal Style en het bedrijf White Cloud. Op anderhalve maand tijd werd de vloer doorboord om er de trap met treden van 70 cm breed te plaatsen. In de eetkamer kwam er een vals plafond met krachtige inbouwspots om helderheid in de kamer te brengen. En voor de veiligheid van de baby werd een wit gepoedercoate metalen afrastering aan de trap bevestigd, perfect passend in de houten en witte eetkamer.

3 handige tips

1. Hout versus wit

De combinatie van de warmte van hout – in dit geval massief eiken en laminaat – met de kleur wit doet wonderen. Gouden raad van Zoé: Laat de zijkanten van de treden van de trap zichtbaar om ze te integreren tussen de opslagwanden en de witte metalen afrastering.

2. Zeg ja tegen homemade

De trap, die geheel op maat gemaakt is, bevindt zich op enkele centimeters van de muur om een zwevend gevoel te creëren. Zoé zelf ging ook aan de slag om een trapleuning te bewerken die het totaalplaatje vervolledigt. Metaalbewerker Metalstyle is verantwoordelijk voor de witte metalen leuning, afgewerkt in dezelfde materialen als de afrastering.

3. Altijd meer opslagruimte

In een klein appartement zijn opslagruimten meer dan welkom. De omkadering van de trap werd slim verborgen door acht opslagruimten met push-kasten zonder handvaten te installeren. Een slimme zet voor een ordelijke leefruimte!

facebook.com/ZDBinteriordesign

Lees ook:

Kokosnoot als deco: maak kennis met de bijzondere schaaltjes van P’tit Pot

5 interieurevenementen om naar uit te kijken

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.