Woon volgende winter vrolijk, verlicht en vergroot

Wapen je nu al tegen de komende 'winter blues' en verlicht en verlicht jouw huis met buitenlicht, lichte interieurkleuren en transparant meubilair.

Het ‘binnenzitseizoen’ duurt in ons land, met zijn maritiem zeeklimaat van zachte maar donkere winterluchten, toch zeker zes maanden. Daarom is het belangrijk om in onze leefruimten zo veel mogelijk helderheid toe te laten om tegen die deprimerende ‘winter blues’ te vechten. De lente is het seizoen voor nieuwe decoratie en herinrichting, de ideale gelegenheid om nu al vooruit te denken aan het najaar. Lees hier dus enkele tips om licht en helderheid te laten zegevieren in ruimten met kleine of weinig ramen.

Driemaal is scheepsrecht in verlichting

De ‘algemene starttip’ bij uitstek. Om avondverlichting te creëren die natuurlijk overkomt, de ruimte groter laat lijken en jouw interieurinrichting opwaardeert, heb je zeker drie verlichtingspunten nodig. De combinatie van zachte plafondverlichting, een staande lamp en een buffetlamp is de succesformule. Zit dat al goed wat de avondsfeer betreft, probeer dan volgende tips voor helderheid overdag toe te passen.


Kort van stof

1.pinterest-deavita(point)com

Maak komaf met zware draperieën. Zij zijn echte ‘lichtsponzen’ die lichtweerkaatsing tegengaan. En dat is nu net wat een ruimte met weinig of kleine ramen nodig heeft, een optimale lichtweerkaatsing.


Verlicht je vloer

Heldere muurverf geeft heldere ruimte. Een voor de hand liggend gegeven. Maar minder wordt stilgestaan bij de kleurselectie van de vloerbekleding. Zelfs al zijn de trends in parketkleur antraciet, acajou of chocolade, dit kan je echt niet maken in een sombere kamer. Kies voor lichte natuurkleuren op je vloer. Zij weerkaatsen naar hartelust binnen- en buitenlicht.


Glashelder

11 astuces Luminosité2

© Pinterest

Combineer jouw salonstukken en decoratie-objecten met salontafels, bijzettafels en zelfs stoelen in plexi of glas. Hun transparantie laat buitenlicht door en vergroot optisch de ruimte.


Spiegeltje aan de wand

© Pinterest

Spiegels zijn de meest efficiënte én kosteloze ‘buitenlichtverspreiders’. Wees niet bang van grote formaten en hang ze op dicht bij jouw ramen en het lijkt alsof je er een extra uitkijk op straat of tuin bij wint. Bovendien maken ze kleine ruimten dubbel zo groot. Of wees creatief en hang enkele kleinere modellen ‘in straalverbinding’ zodat de lage ochtendzon na een paar zigzag-weerkaatsingen ’s morgens pal in je donkere vestiaire schijnt.