#Cadeautip#Ideeën

10 bijzondere cadeauverpakkingen voor Kerstmis

Van papier, textiel, in een zak of doos: verstop je kerstcadeaus dit jaar met de mooiste cadeauverpakkingen
Geplaatst op  
10 bijzondere cadeauverpakkingen voor Kerstmis ©

Wie kerstcadeaus zegt, zegt cadeauverpakking! Maak kennis met onze chique en opvallende selectie cadeauverpakking in de vorm van papier, textiel, tassen, kleine zakjes of geschenkdozen om de mooiste kerstcadeaus onder de boom te laten glijden. Een mooie cadeauverpakkingen is immers minstens zo bijzonder als de inhoud ervan…

Elk jaar opnieuw komen de nieuwste creaties van elegante cadeauverpakkingen met of zonder schattige afbeeldingen ons tegenmoet: soms sober, soms kleurrijk, ecologisch of eerder klassiek, maar altijd met een originele toets. Een mooi kerstcadeau is natuurlijk niet alleen verpakt, maar ook versierd met mooie linten, wat groen en zelfs gepersonaliseerde etiketten. Wanneer je gaat voor sober cadeaupapier (gewoon bruin papier bijvoorbeeld), zijn het de linten en andere decoratieve toevoegingen die een vleugje kleur geven aan je cadeauverpakking. Ga je voor gekleurd papier met een eventuele grafische print daarentegen, dan is het aangewezen om een neutraal lint te gebruiken.

10 cadeauverpakkingen om voor te zwichten

Recycleerbaar, herbruikbaar of upcycling papier: cadeauverpakking kleurt groen!

Papierverspilling is uit den boze en zero waste is een erg populair begrip geworden, en stilletjes aan beginnen meer en meer huishoudens in te zien dat ze minder en beter moeten consumeren. Controversieel in deze periode is dan ook de enorme papierverspilling van cadeauverpakking… Toch zijn er een aantal ecologische gebaren te tonen. Aarzel niet om je cadeaupapier en linten te hergebruiken wanneer je cadeau eenmaal uitgepakt is, en ze een tweede leven te geven voor een volgend geschenk of een kinderknutselwerk.

Ken je de Furoshiki-trend voor cadeauverpakkingen al? De trend die zich tussen chique en ecologisch bevindt en die focust op herbruikbare stoffen als verpakkingen. Het concept erachter is simpel: Knip een vierkant uit een gedragen kledingstuk waarvan je het patroon of de textuur leuk vindt. Je kunt hiervoor sjaals of bandana’s, een kussensloop of tweedehands stoffen gebruiken… Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop!

cadeauverpakking-kerstmis-furoshiki
Furoshiki, een Japanse trend die focust op het ecologisch maar stijlvol verpakken van je cadeaus

Andere ecologische alternatieven: gebruik je kranten en tijdschriften voor recycling of koop recycleerbaar kraftkwaliteitspapier die je kunt aanvullen met bladeren of takken uit de tuin, kindertekeningen, enz. Het zijn de kleine milieuvriendelijke details die je geschenk verrijken en ze nog meer in de kijker zal zetten.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.