#Nieuws

10 schatten van kaarsen op geur getest


Geplaatst op  
10 schatten van kaarsen op geur getest ©

Geurkaarsen maken onze interieurs warm van gezelligheid en scheppen een sfeertje van intimiteit en cocooning. 

Het gure winterweer doet je maar naar één ding verlangen. Snel naar binnen en een geurkaars aansteken. Zijn troostend effect van licht, geur en subtiele decoratie is al wat je nodig hebt om deze donkere dagen door te komen.

Hier volgen onze 10 favorieten uit de geurkaarscollecties…


Baobab’s Disco Collection

bougiesdiscobaobab

Donna, Diana, Tina, Gloria…Saturday Night Fever mixt zich in een swing met deze 5 Baobab geurkaarsen met kleurrijke metaalglans. Beperkte oplage ‘Disco’ heet het, uit de Baobab Collection, made in Belgium!

De parfums: Bessen, leder en tuberoos illustreren de mysterieuze chique van Diana Ross. Mirre, amber en benzoëhars de exotische dierlijkheid van Donna Summer. Bergamot, ceder en musk passen perfect bij het tegelijk ingetogen en explosief karakter van Tina Turner. En de energieke party-pit van de immer feestende Gloria Gaynor vind je terug in het kaarsparfum met de combinatie kaneel, amber en kasjmierhout.

De prijzen: van 79€ tot 450€ naar gelang de grootte.

1

Diptyque’s sterrenstelsels

bougiesdyptique

Kunstenaar Philippe Baudelocque bedacht voor Diptyque 3 geurkaarsen geïnspireerd op 3 mythologische wezens! Voel je je verwant met een éénhoorn, een draak of een feniks? Eén ding is zeker…Eens aangestoken, vult de ruimte zich met het lichtspel van 100 melkwegen.

De parfums: Hun éénhoorn “Forêt Givrée” met noten van conifeer, hun draak “Feu d’Agrumes” met noten van citrusvrucht en houtskool et hun feniks “Larmes d’Encens” met het parfum van wierook, mirre en kaneel.

De Prijs: 60 € voor een kaars van 190g.

2

’13:34′ collectie verspreidt liefde

bougie1334bruxelles

Deze Belgische creatie oogt origineel. Zij werdt volledig met de hand vervaardigd in de Marollenwijk van Brussel. Met zijn slogan “Aimez-vous les uns les autres” verspreidt dit gloednieuwe label met de avant-gardenaam ’13:34′ zijn liefdesparfum via ethische en duurzame geurkaarsen. Bovendien vind je na opbranding op de bodem van deze ‘fortune-kaars’ een gelukswens terug, op hun website gepost door een groothartige onbekende. Bovendien is de geurkaars recycleerbaar. De bokalen komen van bij het Brusselse Boco en zelfs een refill is mogelijk!

De parfums: amber/sandalwood, ijzerkruid/citrus of ceder/leder… 3 parfums naar keuze

De prijs: 55 € voor kaars ‘XL’ van 530 g

3

Senteurs d’Ailleurs’ verjaardagskaars

bougiesenteursdailleursHet is al 20 jaar geleden dat Pierre Donnie Senteurs d’Ailleurs opstartte in Brussel. Vandaag hebben zijn niche-producten zich gemanifesteerd als must haves in parfumerie en wellness. 20 jaar…Dat moet gevierd en daarom vroeg Donnie aan La Maison Mizensir een verjaardagskaars in beperkte oplage te ontwerpen met de naam ’20 ans de passion’. Heerlijk om je huis mee in te palmen.

Het parfum: Zijn naam voor zich spreekt, ‘Lilas Noir’.

De prijs: 70 € bij Senteurs d’Ailleurs, Place Stéphanie 1A/3 in 1000 Bruxelles.

4

Onno’s expeditie met ‘Eternity’

bougieseternityonnoAlweer een geurkaars van Belgische makelij, deze ‘Eternity’ van Onno. Zij verspreiden een avontuurlijk maar delikaat aroma in je woning. Want de Eternity-collectie gaat helemaal over exotisme en exploratie…Aan jou om de passende reisfantasie te beleven.

De parfums: Zanzibar,Ginger Fig, Safari en Sage.

De prijs: 65 €, 105 €, 199 € en 399 € naargelang formaat.

5

NuanSé’s feestelijke editie

bougiesnuanse

 

Ambachtsvrouw Séverine François ‘schept’ eigenhandig de kaarsen van NuanSé in haar eigen huis in Luik. Het is dus zijzelf die de plantaardige was in vormen giet, de juiste wiek plaatst en het correcte parfumgehalte toevoegt…Séverine staat in voor het volledige fabrikatieproces en heeft zelfs gepersonaliseerde kaarsen in petto, zowel qua etiket als parfum.

De parfums: Noten van leder voor ‘Nuances Dorées’, een toets van sandlewood in ‘Nuances Rosées’ en poederige ondertonen bij ‘Nuances Argentés’.

De prijzen: 29,90 € voor model Small – 560 g en 59,90 € voor model Large – 1,270 kg.

6

Apis Cera’s biologische bijenwas

bougieapiscera

 

Geurkaarsen van Apis Cera bestaan uitsluitend uit 100 % natuurlijke bijenwas en zijn handgemaakt in België en Frankrijk. Bovendien heeft bijenwas een helend effect want bij de verbranding komen negatieve ionen vrij in de ruimte die astma verzachten en ook hooikoorts afremmen!

Het parfum: ‘Faustine’ ontluistert zijn parfum van amber, ook weer 100% natuurlijk.

De prijs: 79 €  voor een geurkaars van 300g.

7

Sens Collection’s knetterend haardvuurkaars

bougiesenscollection

In een luxueus jasje van gedistingeerd zwart met spikkels, in goudmetaal of zilver roept dit ‘Luxury’-gamma een sfeer op van miljonairsskioorden, maar dan wel ‘made in Belgium’. Het unieke verschil zit hem in de houten wiek van deze geurkaarsen die knetteren bij het branden en de indruk van een haardvuur geven.

Het parfum: Noten van kruiden, van amber en kostbare houtsoorten die de sfeer van weelderige feesten oproepen.

De prijs: 269 € la taille XL.

8

Rituals’ theeritueel

Bougietangerinetearituals

Met deze overduidelijke noten van mandarine en andere citrus harmonieert Rituals luxe met discretie. Licht hem op naast een heet bad en geniet van zijn Oosters aroma doorheen de stoomnevels.

Het parfum: een klassiek en rijkelijk bergamotparfum dat ontwpannend werkt.

De prijs: 29,50 €  voor model 360g.

9

Sisley ziet schoonheid in ‘Tuberose’

bougietuberosesisleySisley had al ‘Black Tuberose’ op de markt, een geurkaars bedoeld voor een mannenpubliek. Nu is er vereenvoudigd ‘Tuberose’ in een light-aromaversie die meer de unisextoer opgaat. De dramatisch zwarte was zit nu in een hagelwit schrijn en belooft ons maar liefst 45 uren bloemenparfum, heel verschillend van de bestaande Sisley-geuren.

Het parfum: Een mix van tuberoos, jasmijn en ylang ylang-olie.

De prijzen: 57,90 € voor een model-165 g bij Ici Paris XL.