#Ideeën#Interieuradvies

10 stijlvolle kamerschermen om je ruimte in te delen

Met deze tien deel je elke kamer vliegensvlug optimaal in
Geplaatst op  
10 stijlvolle kamerschermen om je ruimte in te delen ©

Waar dient een kamerscherm of in de volksmond “paravent” nu eigenlijk voor? We geven je de beste interieurtips als je je afvraagt waarvoor je dit trendy object gebruikt en waar je het vindt! Ontdek hier onze persoonlijke voorkeuren voor kamerschermen die er online toe doen.

Een kamerscherm is multifunctioneel: hij intrigeert, hij deelt in en hij is bovenal mooi om naar te kijken. Naast zijn retro-karakter is dit voorwerp ideaal om mee te decoreren. En dat hebben de grote merken ook gesnopen, want je vindt ze tegenwoordig in talrijke designs, materialen en kleuren terug.

Met een kamerscherm veranderd je in een handomdraai de indeling van een ruimte in een huis. Ondanks dat de Franse term “paravent” letterlijk “tegen de wind” betekent, is dat niet de primaire functie van het object. Met zijn massieve wanden creëer je echter wel nieuwe indelingen thuis, waarbij je een ruimte in twee splitst of het licht breekt door het scherm voor een raam te plaatsen. Wil je je rommel verbergen in je kleine flat of studio? Met een kamerscherm verberg je alle lelijke details uit je interieur, van een vlek op de muur tot je wasmand met uitpuilende kledingsstukken. Daarnaast is het stuk gewoon een regelrechte deco-aanwinst!

Denk je zoiets snel beu te zijn? Hold it, een kamerscherm is zo modulair dat je hem in alle richtingen kan plooien en zetten, hij beweegt letterlijk met je wensen mee. Zijn veelzijdige aard maakt van hem overigens het ultieme decoratie-object: ga voor een kleurrijke, gelakte variant voor een hedendaagse toets, of kies voor natuurlijke materialen en texturen voor een vleugje natuur binnenshuis.

Wedden dat je binnen de kortste keren in zwijmen valt voor je eigen kamerscherm? We know you do!

Het team van Actief Wonen dankt u voor uw deelname! Volg ons op Facebook & Instagram!