#Nieuws

12 x deco-ideeën voor een Halloweentafel

Griezelen en culinair genieten = de beste combinatie op Halloween!
Geplaatst op  
12 x deco-ideeën voor een Halloweentafel © Yulia Chinato

Trick or treat!: Halloween staat weer voor de deur. Feestje gepland? Dan vraag je je misschien wel af hoe je je eettafel op deze feestelijke dag kunt opleuken. Hier zijn 12 creatieve ideeën voor een angstaanjagende Halloweentafel!

Nu het einde van oktober nadert, ben je misschien wel één van degenen die een Halloweendiner met familie en vrienden op de planning heeft staan. Zwarte katten, spoken, pompoenen met tandeloze grijnzen en vleermuizen: je hebt een lijst gemaakt van de musthaves voor deze angstaanjagende feestdag met oneindig veel creatieve mogelijkheden, maar heb je de juiste inspo voor een fantastische én griezelige tafeldecoratie? Hier zijn 12 eenvoudige en originele ideeën voor een geweldige Halloweentafel!

Themakerista // Unknown

1 // Een DIY Halloweentafel, ja! Maar offer de esthetiek niet op. Besteed aandacht aan de keuze van de gerechten, de presentatie van het menu en geef ze extra kracht met angstaanjagende accessoires (schedels, spinnenwebben, …) en hou rekening met een beknopte kleurcode. Horror en elegantie gegarandeerd!

2 // Silhouetten van vleermuizen geknipt uit zwart karton en in de tanden van vorken gestoken. Dat is het eenvoudige geheim voor een maximaal griezeleffect.


EllaClaire // Vhomez

3 // Volgens hetzelfde principe gaan we verder met het uitsnijden van kleine vleermuizen en we gebruiken ze om een taart te versieren. Zwarte cake, natuurlijk!

4 // Kaarsenhouders worden pompoenstandaards, je knipt de letters uit en klaar is kees. Wij houden van de asymmetrische opstelling van het geheel die deze compositie haar charme geeft.


Domino // Cupcakesandcashemere

5 // Kaarsen zijn een belangrijk Halloweenaccessoire, onmogelijk om deze weg te laten! Voor de spookkasteellook kies je best voor een veelheid aan lange kaarsen in atypische kleuren. Zwart, goud, koper: durf voor intens te gaan!

6 // Heb je tijd voor een boswandeling? Raap onderweg een mooie boomtak op en schilder hem zwart. In een mum van tijd heb je een angstaanjagend middelpunt.


Trendenser // Clemaroundthecorner

7 // Eenvoudig en doeltreffend, deze uit karton gesneden vleugeltjes die via een klein sneetje op pompoenen worden aangebracht.

8 // Voor de liefhebbers van een bling bling-Halloween gaat er niets boven het schilderen van pompoenen in zwart en goud en het aanbrengen van pailletten, studs en andere kleine metalen accenten.


Unknown // Tarynwhiteaker

9 // Dode bladeren zijn er in overvloed deze tijd van het jaar, je hoeft alleen maar te bukken om ze op te rapen. Maak gebruik van deze schatten om ze boven de tafel te hangen met onzichtbare vislijn. Een geweldige manier om de eetkamer in griezelmodus te activeren!

10 // Miniatuurpompoenen geplaatst op zwarte servetten als plaatskaartjes, is dat niet ultra schattig? Wij zijn er gek op!


Stylemepretty // Celebratemag

11 // Verzamel oude, niet bij elkaar passende flessen om er kandelaars van te maken. Naarmate de avond vordert, druipt de was langs de flessen naar beneden, waardoor een realistisch Halloweenspektakel ontstaat.

12 // Tot slot stelen we dit eenvoudige idee met een wow-effect: een opeenstapeling van pompoenen ingesloten in een grote lantaarn. Een werkelijk prachtige seizoensdecoratie die je gasten zal verbazen!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.