#Cadeautip#Ideeën

15 bijzondere kaarsen om als eindejaarsgeschenk te geven

Van welriekende geurkaarsen die je mee naar verre oorden nemen tot prachtige decoratieve varianten. Dit zijn onze 15 favorieten!
Geplaatst op  
15 bijzondere kaarsen om als eindejaarsgeschenk te geven © Diptyque

Wat zou de winter zijn zonder zachte, gemoedelijke kaarsen en betoverende geuren? Ontdek onze selectie trendy kaarsen om als cadeau te geven of om jezelf mee te verwennen deze winter.

Ze zijn onmisbaar om het gebrek aan daglicht tegen te gaan wanneer de dagen korten, en verspreiden een delicate geur van verbrande lont en gebarsten lucifer rondom zich. Maar laten we niet uit het oog verliezen wat belangrijk is: kaarsen die in mooie verpakkingen komen, helpen niet alleen de winterblues te bestrijden maar zijn ook echte esthetische troeven voor een interieur. Ze creëren een warme sfeer en zorgen voor verslavende geuren. In wit of getint glas, in een betonnen of keramische houder, de kaarsen van vandaag bieden de luxe van verfijnde decoratie.

De keuze in kaarsen is best wel groot vandaag, en dat maakt dat de juiste samenstelling maken soms ingewikkeld is. Wij pluizen voor je uit welke kaars het best bij je past. Wil je je graag verliezen in wonderlijke aroma’s zoals de geur van een dennenbos, kaneel, glühwein of heerlijk zoete marsepein, kies dan voor een geurkaars. Hou je je ecologische voetafdruk liever klein? Hou dan rekening met waskaarsen met navulbare houders, of  kies voor kaarsen gemaakt van natuurlijke was zoals soja (een uitstekend alternatief voor paraffine in conventionele kaarsen) als je rekening houdt met de microdeeltjes die vrijkomen in de lucht tijdens de verbranding.

Kaarsen zijn ook uitstekende eindejaarsgeschenken die zeker in de smaak zullen vallen, op voorwaarde dat je op voorhand de smaak van de ontvanger kent en niet opteert voor goedkope kaarsen met bedwelmende synthetische geuren. Wij stelden een selectie kaarsen samen om cadeau te geven of om zelf te houden en je lange, knusse avonden op de sofa op te fleuren!

Onze 15 favorieten

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.