#Ideeën#Interieuradvies

20 vitrinekasten en glazen stolpen voor een mysterieuze sfeer thuis

Jij mag dan een gesloten boek zijn, je interieur is dat binnenkort niet meer.
Geplaatst op  
20 vitrinekasten en glazen stolpen voor een mysterieuze sfeer thuis © IKEA

Wanneer is veel te veel? Dat is de laatste vraag die je je moet stellen op dit moment, want verzamelwoede is terug gelegitimeerd in decoland. Er gaat niets boven grandioze vitrines en glazen stolpen in verschillende formaten om je decocollecties en herinneringen in uit te stallen. Ontdek snel onze selectie. 

De trend waarbij je je persoonlijke verzameling uitstalt is niet nieuw. Rariteitenkabinetten bestaan immers al sinds de glorieuze dagen van de 16e eeuw. In schril contrast met de ‘elk object bewijst zijn nut’ ideologie van minimalisten, rijft de moderne verzamelaar met plezier historische, soms onlogische, esthetische en originele objecten bij elkaar. Insecten, horloges, vazen, boeken van weleer, postkaarten, schelpen, oude camera’s of typemachines… De lijst is eindeloos. Aan jou om je eigen stijlvolle brocante thuis te creëren.

Hoe je je meest waardevolle objecten uitstalt

Voor we een extreme hoarder van je maken, halt! Wie verzameling zegt, noemt ‘organisatie’ best in één adem. Objecten verzamelen voor een vitrine vereist een andere aanpak dan die gezellige situatie in je rommellade. De glazen stolpen dienen voor de meest waardevolle objecten die je op bijzondere wijze verkregen hebt en met trots wil voorstellen aan elke voorbijganger. Moeite met het vinden van het juiste object? Gedroogde bloemen, oude fototoestellen of een leuke foto zijn onze beste tips. Vitrines lenen zich dan weer als de perfecte plaats voor grotere items. Heb je extra zeldzame objecten? Kies dan voor een glazen doos met metalen frame.

Lees ook:

Najaarstrend: rotan in je interieur

Creëer de gezelligste woonkamer met deze 50 items voor minder dan 15 euro

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.