#Nieuws

3 redenen om Affordable Art Fair niet te missen

De hedendaagse kunstbeurs verovert binnenkort weer onze hoofdstad. Wij geven je alvast een beknopt overzicht van alles waaraan je je kan verwachten tijdens Affordable Art Fair!
Geplaatst op  
3 redenen om Affordable Art Fair niet te missen © Benjamin Brolet (werk van Nina Minnebo)

Van 20 tot 22 maart slaat de Affordable Art Fair weer zijn tenten op op de site van Tour & Taxis. De organisatoren verwachten meer dan 17.000 bezoekers voor de komende editie. Een indrukwekkend getal… Wij gingen voor je na waarom je deze hedendaagse kunstbeurs zeker niet mag missen! 

1. Je kunt betaalbare hedendaagse kunst in huis halen

Gedurende twee intensieve beursdagen biedt de Affordable Art Fair duizenden kunstwerken aan die je kunt kopen en meteen meenemen naar huis. Ze zijn van hoge kwaliteit en vooral ook betaalbaar. Dit jaar vind je op de beurs bijvoorbeeld een wand vol werken die minder dan 500 euro kosten. De beurs is bedoeld voor zowel doorgewinterde liefhebbers als beginnende verzamelaars. En wat je stijl of budget ook is, je vindt hier altijd een werk dat je bevalt – van schilderkunst en fotografie, tot beeldhouwkunst en installatie.

affordable-art-fair-brussel
©Galerie Isabelle Laverny & Victoire D’Harcourt

2. Je ontdekt Belgische en internationale galerieën

Op de Affordable Art Fair maak je kennis met maar liefst 95 Belgische en internationale galerijen die vooraf geselecteerd werden. De Belgische galerieën komen uit de drie regio’s van het land, met onder meer ART22 Gallery (Brussel), Artelli Gallery (Antwerpen) en Winwood Gallery (Knokke). Daarnaast staan er vier opkomende talenten in de spotlights. De beurs geeft tot slot ook het woord aan vijf jonge verzamelaars die hun eerste hedendaagse kunstwerk op de AAF kochten.

3. Je steunt Think Pink, een campagne tegen borstkanker

Naar goede traditie steunen de organisatoren van de Affordable Art Fair een goed doel dat hen na aan het hart ligt. Dit jaar bundelen ze de krachten met Think Pink, de campagne tegen borstkanker. Speciaal voor het evenement maakt keramiste Kim Verbeke kunstwerken in de vorm van miniatuurborsten. De opbrengst van de verkoop gaat naar Think Pink (think-pink.be).

©Jehanne Jupin

Praktische informatie

AAF – Affordable Art Fair
20 tot 22 maart 2020

Tour & Taxis – Havenlaan 86 C, 1000 Brussel.

affordableartfair.com

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.