#Nieuws

3 redenen om naar Maisons & Architectes te gaan

De zesde editie van het weekend van Maisons & Architects valt al heel binnenkort! Afspraak op 5 en 6 oktober in Brussel en Wallonië om de huizen van bijzondere architecten te ontdekken.
Geplaatst op  
3 redenen om naar Maisons & Architectes te gaan © Maisons & Architectes

Dit weekend – op 5 & 6 oktober 2019 – vindt de zesde editie van Maisons & Architectes plaats in Brussel en deels in Wallonië. Een unieke kans om de realisaties van getalenteerde architecten te bewonderen. 

Dit concept, bedacht door RTBF-producer Frédéric Ledoux, is een groeiend succes en brengt dit jaar 52 projecten samen. Wij geven je drie redenen om er zonder twijfelen heen te gaan…

©Maisons & Architectes

1. Maak kennis met talloze architecten

©Maisons & Architectes

Een bezoek aan één van de 52 huizen betekent ook een ontmoeting met hun ontwerper, een ervaren en gepassioneerde architect die je kan inspireren om de sprong te wagen en aan een bouw- of renovatieproject te beginnen. 46 architecten staan je te woord tijdens de 52 te bezoeken projecten. Een unieke gelegenheid om al je vragen te stellen aan een professional uit de sector, om nuttig en leerrijk advies in te winnen en misschien zelfs om de architect van je toekomstige huis te ontmoeten…

2. Laat je inspireren

©Maisons & Architectes

Wegdromen bij mooie huizen die je per toeval in een straat tegenkomt en je je hun mooie interieur inbeelden…. Tijdens dit weekend nodigt Maisons & Architects je uit om als speciale gast door hun deuren te lopen voor een blik achter de schermen van een renovatie of nieuwbouw. Zowel van binnen als van buiten blijven de bouw an sich, de indeling, de ruimtes, de volumes en aankleding een onuitputtelijke bron van inspiratie. Een geschenk uit de hemel voor de nieuwsgierigen, de gepassioneerden of de nieuwe of toekomstige eigenaars die zich kunnen onderdompelen in deze architecturale creaties.

3. Ontdek ecologische alternatieven

Maisons & Architects nodigt haar publiek voor het tweede jaar op rij uit om verschillende Q-Zen-woningen te ontdekken. Deze woningen vormen de toekomstige standaard voor nieuwe gebouwen. In 2021 zullen ze bijna geen energie meer verbruiken. Een unieke kans om de voordelen van bijna 100% energiezuinige gebouwen te ontdekken en deze te gebruiken als inspiratiebron voor je eigen woning.

Praktische informatie:

Wat? Maisons & Architectes
Wanneer? Op 5 en 6 oktober 2019.

Gratis te bezoeken, inschrijvingen en tijdsschema’s via maisonsetarchitectes.be