#Adresjes#creatieve site

3 redenen waarom je IIDE zeker niet mag missen

Het interieurevent gaat dit jaar van 10 tot 15 september door in het prestigieuze Hôtel de la Poste in Brussel
Geplaatst op  
3 redenen waarom je IIDE zeker niet mag missen © Andreas Von Einsiegel

Tijdens de eerste editie van de International Interior Design Exhibition kon het event rekenen op meer dan 5000 bezoekers. Wordt het record een jaar later voor de tweede editie verbroken? Wij geven je alvast drie redenen die ervoor zullen zorgen dat jij het event zeker niet uit het oog zal verliezen! 

Reden 1: Ontdek unieke stukken

IIDE 2019 vindt plaats op de eerste en tweede verdieping van het historische Hôtel de la Poste, met zalen die voor de gelegenheid volledig zijn ingericht. Genesteld in het Tour & Taxi-complex zullen de gerestaureerde kamers van het voormalige administratieve centrum van Tour & Taxis voor het eerst in 40 jaar toegankelijk zijn voor het publiek. En om de prachtige decors na afloop van het event niet geheel verloren te laten gaan, worden de zalen nadien gebruikt voor privé-diners, georganiseerd in de stijl van IIDE. Op deze manier blijft het event voor een unieke en intieme ervaring zorgen.

Reden 2: Duik in een zee van inspiratie

De tweede editie van IIDE stelt tien Belgische en internationale interieurontwerpers tentoon, elk vergezeld van een prestigieuze, volledig ingerichte kamer. Gezien de kamers van het historische gebouw uit verschillende hoogtes bestaan, was het een ware uitdaging om ze in te richten. De aangestelde interieurarchitecten werkten samen met ambachtslieden en leveranciers om voor een succesvol interieurontwerp te zorgen. Dat tikkeltje extra magie? Dat mag je verwachten in de vorm van een persoonlijke kennismaking met de ontwerpers, stoffen en meubels, die je vervolgens op maat kunt bestellen, naargelang de wensen van je eigen specifieke project.

Reden 3: Maak kennis met internationaal talent

Om deze tweede editie van IIDE nog appetijtelijker te maken, serveren de organisatoren enkele kleinere namen tussen de grote sterren in. Een sublieme mélange van topontwerpers, met o.a. Diego Fortunato die de Dedar-lounge van het beroemde stoffenhuis als een kunstwerk annex leefruimte herinrichtte. En daar houdt de affiche niet op, want Belgische ontwerpers als Gerald Watelet, Gilles de Meulemeester of L’Décoration International maken ook deel uit van de designselectie.

Zin om het allemaal met je eigen ogen te komen bewonderen? Afspraak van 10 tem 15 september in Hôtel de la Poste (vlakbij Tour & Taxis) in Brussel.

Praktische info: 

Wat? The International Interior Design Exhibition. IIDE.
Wanneer? Van 10 tot 15 september 2019. Van 10:00 tot 19:00. Op woensdag en zaterdag is er een nocturne voorzien tot en met 22:00.
Waar? In Hôtel de la Poste, Tour & Taxis, Picardstraat 7, 1000 Brussel.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.