#Ideeën#Interieuradvies

4 verlichtingstrends die je interieur in de schijnwerpers zetten

4 x heldere inspiratie: van natuurlijke materialen, bollampen, tot kleurrijke retro invloeden en inspiratie uit Japan.
Geplaatst op  
4 verlichtingstrends die je interieur in de schijnwerpers zetten © Margaux Keller

Aan of uit, lampen zijn geëvolueerd naar echte deco-objecten die onze interieurs de nodige afwerking geven. Verlichting vervaardigd uit natuurlijke materialen, met sensuele afgeronde vormen, of geïnspireerd op het Verre Oosten of op designs van weleer. Wij zetten 4 verlichtingstrends voor jou in de schijnwerpers! 

1

Natuurlijke materialen, een tijdloze trend

Een mix van zachte en natuurlijke materialen voor een 100% zen slaapkamer. Hanglamp van gevlochten bamboe (Diam 34 X H 29 cm), Maisons du Monde, 39,99 euro.

Om je interieur te omhullen met een warm jasje, zijn natuurlijke materialen de musthaves van het moment. De rage voor riet, rotan, riet of bamboe is zeer aanwezig. Natuurlijke materialen zijn dit seizoen een musthave die essentieel zijn voor een kalme en bohemienachtige sfeer.

2

Inspiratie uit Japan

Met edele materialen en verfijning, zo wordt de Japanse levenskunst gevierd op vlak van verlichting. Hanglamp ‘Phantom’ van harsen armatuur en stalen frame (Diam 80 x H 44 cm), Normann Copenhagen, 1075 euro.

Deze nieuwe trend is het resultaat van een fantastische mix tussen de Scandinavische en Japanse stijl. Deze stroming ademt een minimalistische, pure sfeer vermengd met een soberheid die gracieus samenvallen in onze interieurs. Op huizenvlak vertaalt zicht dat in eenvoudige en esthetische designstukken zoals een mooie hanglamp of staande lamp.

3

Hemellichamen

Sfeerbeeld uit de collectie van © Margaux Keller

Dit seizoen wordt ook bepaald door de comeback van de Art Deco stijl. Deze trend, doorspekt met elementen van soberheid en harmonie, komt sterk tot uiting in sierlijke accessoires. Verlichtingsgewijs denk je dan best aan vergulde metalen of messing bollampen, het paradepaardje van deze stroming, met kleine lichtbolletjes die instant elegantie en vrolijkheid in huis brengen.

4

Retro is weer hip

Op vlak van verlichting zijn vintage en retro weer in de mode. Hanglamp ‘Chupa’ van gelakt metaal en opaalglas (Diam 23 x H 95 cm), La Redoute Interieurs, 115 euro/stuk.

Vintage  is nog altijd niet uit de mode, integendeel: de stijl komt nog steeds tot uiting in onze decoratieve accessoires thuis. Wil je je interieur een mooi retro tintje geven, kies dan voor een ouderwetse lamp, in het zwart of zelfs oranje om de retro stijl te accentueren.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.