#Dit is Belgisch#Nieuws

5 Belgische interieurexperten om kennis mee te maken

Kelly Claessens, Oystr Studio, Noémie Meijer of Studio Label5.9 verwelkomen je in hun universum
Geplaatst op  
5 Belgische interieurexperten om kennis mee te maken © Oystr Studio

Ze zijn dag in, dag uit met inrichten bezig. Ze kennen de beste merken, materialen en combinaties. Ze weten als geen ander de juiste kleuren te selecteren. Maak kennis met 5 interieurexperten die onze harten veroverd hebben!

1/ Kelly Claessens van La Fabrika Studio

©The Fresh Light

Ze is interieurontwerpster, tv-gezicht, eigenares van een bloeiende designwinkel en -studio, en is mama van Leon. Kelly Claessens is werkelijk een creatieve duizendpoot. Met een klein budget begon ze in 2010 haar La Fabrika- verhaal. Haar stijl is kleurrijk, speels en toegankelijk. Kelly:” Toen ik La Fabrika startte, was ik een van de eersten om de Scandinavische stijl in België te introduceren. Ik hou van eenvoudig en functioneel design. Ik voeg geen extra tierlantijntjes toe, gewoon omdat het mooi is. Een interieur mag voor mij de nodige kleur en oog voor detaillering bevatten, met een focus op de juiste combinaties.” Aan langetermijnplanning doet het Blind Gekocht-gezicht niet, maar met een sympathieke portie bescheidenheid werkt ze met een vlijmscherpe focus door aan haar doelen.

© The Fresh Light

Nieuwe collecties voor haar boetiek uitkiezen, mooie interieurprojecten afronden, haar digitale interieurworkshops verder uitwerken én een eigen kleurenwaaier voor het verfmerk SHADE ontwikkelen. “Ik volg steeds mijn buikgevoel en wil vooral het La Fabrika-verhaal verder uitpuren. Voor mij betekent een interieur niet alleen mooie meubels selecteren, maar alle aspe Scten daarrond zijn evenzeer belangrijk. Van verf, de verschillende ruimtes in huis, licht, tot kleur. Dat laatste is mijn handelsmerk geworden!” vertelt Kelly. Met een driekoppig designteam, twee vaste winkelmedewerkers en een handjevol freelancers fleurt ze interieurs in het hele land op. “Het is bijzonder om een vast team van mensen, met elk hun eigen specialiteit, door de jaren heen opgebouwd te hebben. Die vakmensen weten perfect welke aanpak en afwerking La Fabrika hanteert.” besluit de no-nonsense interieurexperte.

Lafabrikastudio.be

2/ Oystr Studio

Het was liefde op het eerste gezicht, zowel voor de designwereld als voor elkaar. Elise Engelen en Gregory De Bruyne leerden elkaar kennen tijdens hun studie interieurarchitectuur. Na enkele leerrijke ervaringen bij grote spelers als Obumex en Siematic, startten ze in 2020 hun eigen verhaal. Elise nam het voortouw, Gregory kwam er een half jaar later voltijds bij. “Het was hét moment om ervoor te gaan, we grepen de kans meteen. Natuurlijk stelden we ons de vraag hoe het zou verlopen als koppel, maar eigenlijk zijn we heel complementair. Gregory is technisch en heeft oog voor detail, terwijl ik meer de globale visie, stijl en sfeer bepaal”, vertelt Elise. “We groeiden heel organisch. Klanten komen vooral omdat onze stijl hen aanspreekt. Onlangs kregen we carte blanche voor een totaalproject in een Antwerps herenhuis, een groot compliment!” gaat ze verder.

©Ian Hermans

Oystr Studio zoekt steeds naar het punt waarop een interieur warm en tijdloos wordt, aangevuld met onverwachte details. Gregory: “We laten materialen in een interieur spreken, die bepalen meer dan de architectuur de sfeer.” Het bureau is gekend voor een natuurlijke look en feel met veel hout en natuursteen in de hoofdrol. “We worden heel erg blij van natuurproducten en van ze te kunnen verwerken in interieurs. Bij elk project gaan we na of we iets kunnen sourcen dat we nooit eerder gebruikten.” legt Elise uit. “We zijn nauw betrokken bij onze projecten, klanten en tussenpersonen, en willen dat graag zo houden. Onze vakmensen kennen onze stijl en weten wat daarvoor nodig is, omgekeerd zien de suppliers ook waar hun materialen terechtkomen eens een project af is.” stelt Gregory. Fun fact: de naam Oystr stemt voort uit hun liefde voor zeevruchten. “Wij zijn beiden mega foodies. Tijdens een brainstormsessie beseften we dat onze werkwijze net zoals een oester is. Robuust langs buiten, maar als een parel binnenin. We werken altijd van binnen naar buiten”, besluit Elise.

Oystr-studio.com

3/ Noémie Meijer

Zes jaar ondernemerschap staat er ondertussen op de teller van Noémie Meijer. Een stevige prestatie als je weet dat ze in het begin haar job in loondienst combineerde met een driejarige opleiding en haar eerste klanten! Maar de passie voor haar werk als interieurarchitecte en -ontwerper hield alle twijfels ver op afstand. Ze gaf haar job op en ging fulltime voor haar nieuwe carrière. Een risicovolle stap, maar wel de juiste beslissing. Ondertussen staat Noémie namelijk aan het hoofd van haar eigen bureau ‘Pierre Papier Ciseaux’ en telt haar team vier mensen. “In deze job moet je eruit springen aangezien er heel wat spelers zijn op de markt. Dat maakt het in het begin niet makkelijk, maar door onze eigen waarden en schoonheidsidealen duidelijk naar voren te brengen, trekken we de juiste klanten aan die bij ons passen”, vertelt ze.

©Noémie Meijer

Noémie Meijer houdt van eenvoud, tijdloos design, neutrale en elegante kleuren, minimalistische en lichtrijke projecten en staat ze erop om steeds zachte en warme toetsen aan te brengen. Ze houdt niet vast aan één bepaald designgenre, maar brengt liever verschillende werelden en inspiratiebronnen samen zoals de japandi-stijl, wabi-sabi of Californische en Scandinavische invloeden.

©Noémie Meijer

Wie Noémie inschakelt, kan zich verwachten aan een pure stijl, natuurlijke en ruwe materialen en zachte en organische vormen. Ze transformeert je huis in een ware cocon van rust. “Het hele team houdt ervan om renovaties uit te voeren. Het is fantastisch om een oude woning zijn karakter terug te kunnen geven en dat samen te laten vloeien met de persoonlijkheid van de klant. ”, preciseert ze. Recent renoveerde ze een Brussels huis vol met uitdagingen. Met haar inventiviteit slaagde Noémie erin om een logische indeling en veel licht toe te passen dankzij glazen (binnen)deuren en ramen. Een fenomenaal resultaat waar ze terecht erg trots op is.

Pierrepapierciseaux.be

4/ Studio Label5.9

Studio Label5.9 mag tien kaarsjes uitblazen dit jaar. De perfecte gelegenheid voor oprichter Kevin Bona en zijn team, om hun succesvolle parcours te bekijken en vieren. Het avontuur begon toen Kevin twee jaar in New York had gewoond, waar hij tijdens zijn architectenstage jongleerde met enkele kleine zijprojecten. De drang om een eigen studio op te richten was zo sterk, dat hij terugkeerde naar Luik – zijn thuisstad – en er zijn droom uitbouwde. Maar dat ging niet over één nacht ijs. Als startende ondernemer moet je een naam opbouwen, kansen vinden, projecten binnenhalen en vooral een betrouwbaar team samenstellen, voor zowel de voorontwerpfase als de uitvoerende fase.

Het team achter ©studio Label 5.9

Veel geduld en doorzettingsvermogen brachten Kevin tot waar hij nu staat, met een knap vierkoppig team. Zijn expertise? De inrichting van zakelijke projecten en luxe horeca zoals restaurants, boetieks en hotels. “We houden van eclectisch design en vinden inspiratie in allerlei stijlen en artistieke trends. We staan erop om echte en pure materialen te gebruiken. Fake materialen vermijden we zo veel mogelijk, als het project dat toelaat uiteraard. Ik denk dat, zonder arrogant te klinken, klanten gemakkelijk naar ons toekomen omdat we echt op die authenticiteit inzetten en we vasthouden aan onze waarden.

©studio Label 5.9
We zijn transparant tijdens elke interactie waardoor een sterke band met de klant ontstaat”, legt Kevin uit. Zijn projecten gaan van ontwerpen voor particulieren – van volledige appartementen tot keukens en badkamers – tot winkels, bars en restaurants, een kapsalon, een co-working space, juwelierszaken en modeketens. Maar hét meesterwerk in zijn portfolio is toch wel Le Lodji, een viersterrenhotel in Saint-Martin-de-Belleville, een skigebied in les 3 Vallées. Zoek het zeker eens op en je snapt meteen waarom hij nog jaren zal naglunderen van trots door dit project.