#Adresjes#creatieve site

5 bijzondere coworking spaces in Brussel

Stijlvol en comfortabel werken kun je zeker en vast in onze hoofdstad. Ontdek onze top 5 van Brusselse coworking spaces waar aangenaam werken centraal staat.
Geplaatst op  
5 bijzondere coworking spaces in Brussel © Frederik Vercruysse

Even genoeg van het routineuze kantoorleven of de dagelijkse files die je op weg naar je werkplek moet trotseren? Misschien ben je wel een freelancer die graag nieuwe (werk)oorden opzoekt om nieuwe inspiratie binnen te laten sijpelen. Goed nieuws voor jou dan: gedeelde kantoren – ook wel coworking spaces genoemd – zijn populairder dan ooit en onze hoofdstad barst van de gedeelde werkruimtes. Ontdek onze persoonlijke top 5 om in Brussel te coworken.  

1. Hive5

hive5-coworking-spaces-brussel
© Hive5

‘Be successful’ luidt hun leuze. We snappen meteen waarom: ook in deze coworking space kun je je helemaal op je werk storten in een comfortabele en stijlvolle werkomgeving, op een boogscheut van het Jubelpark. Het Hive5 coworking concept spreidt zich uit over twee verdiepingen en combineert het energieke geel met warme houttoetsen, greenwalls en kamerplanten. Een soort van professionele urban jungle waar het prettig werken is op doordeweekse dagen.

Hive5

Cours Saint Michel 30B, 1040 Brussel op het tweede verdiep van het Securex-gebouw

Ontdek meer via Hive5.be 

2. Spaces Stock Exchange

spaces stock exchange coworking spaces brussel
© Spaces Stock Exchange Brussel

Een nieuwkomer in de Brusselse binnenstad is Spaces Stock Exchange. Hippe gedeelde kantoren in een parel van een historisch art deco gebouw. De kantoren en gedeelde ruimtes zijn minimalistisch maar warm ingericht, met hier en daar een kleurrijke toets. Dit fonkelnieuw coworking concept richt zich op kruisbestuiving tussen like-minded professionals die elkaar in een aangename omgeving kunnen treffen, maar verhuurt ook meetingruimtes. De vestiging bevindt zich in de bruisende Dansaert-omgeving, waar je na het harde werken nog snel een shop kunt binnenspringen of een verzadigende hap kunt meepikken in één van de charmante restaurants in de levendige straat.

Spaces Stock Exchange

Visverkopersstraat 13, 1000 Brussel

Ontdek meer via Spacesworks.com 

3. Fosbury & Sons

fosbury-and-sons-alfons-brussel-coworking-spaces
© Jeroen Verrecht

De absolute decokoning van de coworking spaces is Fosbury & Sons, die in de buurt van Brussel reeds drie vestigingen op de teller heeft staan. Je zou hier bijna alleen al komen werken voor de bijzondere interieurs: in elke vestiging is het decor Scandinavisch geïnspireerd en afgewerkt met de meest glamoureuze vintage design stukken, tot de nok toe. De eerste Brusselse Fosbury & Sons ‘Boitsfort’ in het groene Watermaal-Bosvoorde – die zich in het iconische modernistische gebouw van de gevierde architect Constantin Brodzki bevindt – ging open eind 2018, waarna nog twee andere vestigingen in Brussel-Noord (Albert 2) en Groot-Bijgaarden (Alfons) volgden. Naast je vergapen aan het stijlvolle werk van de interieurarchitecten kun je hier aan een bureau of in een aparte kantoorruimte werken, een event organiseren, workshops bijwonen en – last but not least – een gezonde hap binnenwerken.

Fosbury & Sons 

‘Boitsfort’: Terhulpensesteenweg 185, 1170 Watermaal-Bosvoorde

‘Albert 2’: Koning Albert II Laan 7, 1210 Brussel

‘Alfons’: Alfons Gossetlaan 40, 1702 Dilbeek

Ontdek meer via Fosburyandsons.com

4. The Poet

the-poet-coworking-spaces-brussel
© The Poet

Foodies opgelet: in Elsene kun je sinds kort naast heerlijk tafelen en van een perfect geshakete cocktail slurpen, ook coworken in een inspirerende omgeving. The Poet combineert het culinaire met het professionele: een restaurant, een bar, een coworking space én een privésalon voor een capaciteit van 20 personen. Het smaakvolle interieur is volledig ingericht door de gekende Franse luxe-interieurarchitect Jean-Philippe Nuel die intense kleuren, zoals tangerine en donkerblauw, combineerde met karaktermaterialen als marmer, metaal en hout. De ideale setting om je to do lijst vanachter je laptop af te werken en terwijl te genieten van een hap op niveau of een bijzondere cocktail van een professionele mixocoloog.

The Poet 

Parnassusstraat 19, 1050 Brussel

Ontdek meer via Thepoetbrussels.com 

5. Welkin & Meraki

welkin-and-meraki-coworking-spaces-brussel
© Welkin & Meraki

Voor de meerwaardezoeker is er tenslotte ook nog het premium coworking concept Welkin & Meraki, dat overgewaaid is uit het buitenland. ‘The Artist’ coworking space ligt op een steenworp afstand van de Europese instellingen en is geografisch erg strategisch gelegen. Dichtbij de Brusselse ring (N20) en op zeven minuten wandelafstand van het centraal station. Het interieur – dat doet denken aan dat van een prestigieuze architectenwoning – is zonder twijfel een cruciaal onderdeel van het premium gegeven, naast de voortreffelijke service en de rustgevende binnentuin waar je kunt genieten van je koffie die vers door een ervaren barista werd ingeschonken.

Welkin & Meraki ‘The Artist’ 

Kunstlaan 6, 1210 Brussel

Ontdek meer via Welkinandmeraki.com

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.