#Nieuws

5 goede redenen om de feesteditie van Actief Wonen in huis te halen

Een heerlijk dik nummer boordevol inspiratie rond feesttafels, haarden, een gids over duurzame coatings, textiel en 4 interieurs met een vrouwelijke touch.
Geplaatst op  
5 goede redenen om de feesteditie van Actief Wonen in huis te halen © Danielle Trojan

De gezellige eindejaarsperiode gaat weldra weer van start, en dat betekent maar één: volk over de vloer! Onze redactie ging voor dit laatste nummer van het jaar op zoek naar de kleine details die een interieur vervolledigen tijdens de feesten. We brengen je een heerlijk dik nummer boordevol inspiratie. Van trendy najaarstextiel, een gids over haarden en duurzame coatings, tot zinnenprikkelende feesttafels en vier interieurs met een vrouwelijke touch. Sexy toch?

Geïnspireerd op de vrouw: 4 intrinsieke interieurs

Een blik op het interieur van Linda Ring © Ferm Living

Dit nummer nemen we je mee doorheen vier interieurs met een rode draad: de vrouw wordt hier in al haar aspecten geëerd. De woonreportages van onze eindejaarseditie hebben een vrouwelijk kantje. Denk aan zachte, ronde vormen, elegante kleuren en gewaagde, veelzijdige combinaties. We kijken binnen bij vier zinnenprikkelende interieurs in Parijs, Milaan en Londen. Van een kleurrijk bohémien paleis, een glossy fashion loft tot een getransformeerd Victoriaans huis met een fascinerend interieur (die kleuren, dat plafond, die tuin!) om u tegen te zeggen.

Haarden: ingebouwd of niet?

Houtkachel Stuv30 up © Stûv

Ben je op zoek naar meer informatie over haarden? Dan is dit gelijk dé reden om de nieuwe Actief Wonen in huis te halen. Redactrice Laurence speurde naar de mooiste designs en verzamelde de beste tips van de beste merken. Ze woog de voor- en nadelen af van elk type haard, van het verbruik tot de esthetische mogelijkheden. Een inspirerend overzicht van de laatste trends op vlak van deze populaire warmtebron.

Duurzame coatings: waar begin je?

Wastafeltablet van kwartscomposiet in de kleur Faro White uit de klimaatneutrale collectie ‘Sunlit Days’ van Silestone®. Deze oppervlakte is in twee diktes (2 en 3 cm) en in 5 verschillende kleuren verkrijgbaar.

Coatings, niet de meest sexy noch de gemakkelijkste materie. Daarom lanceert Actief Wonen deze editie een handige inleiding voor zij die op zoek zijn naar duurzame dekkingen. Denk niet alleen aan vloeren, slimme coatings komen tegenwoordig voor in een veelheid aan toepassingen. Van wandbekleding, keuken- en badkamerwerkbladen tot de afdekking van een open haard. In ons dossier worden verschillende toepassingen uitgelicht, en krijg je meer inzicht in de duurzame materialen die tegenwoordig op de markt zijn.

Feesttafels met een naturelle look

© Bolia

Gebleekt hout, organische vormen, maagdelijk tafellinnen en tafelgerei van natuurlijke materialen. Dit eindejaar krijgen onze dinertjes een naturelle look. We gaan terug naar de basis met kwaliteitsvolle en tijdeloze designs die voor een serene sfeer aan tafel zorgen. Laat je inspireren door onze beeldschone feesttafelshopping!

Textiel met ziel

© Nobilis

De laatste trends in textielland? Die zijn erg uiteenlopend. De populaire crèmetinten blijven aan zet, maar we zien evengoed excentrieke motieven die je meenemen naar verre oorden. Laat je inspireren door onze thematische samenstellingen voor je volgende paar gordijnen, meubelbekleding of bedtextiel.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.